• Головна
  • Новини
  • 8-річний хлопчик потрапив на операційний стіл через небезпечний челендж у TikTok

06.10.2024, 12:18

8-річний хлопчик потрапив на операційний стіл через небезпечний челендж у TikTok

Лікарі Львівського центру дитячої медицини "Охматдит" провели складну операцію 8-річному хлопчику, який через небезпечний челендж у TikTok засунув собі у товстий кишківник елемент конструктора Lego та металевий дріт. За словами медиків, дитина свідомо повторила побачене у відео в соціальній мережі.

Батьки хлопчика звернулися до приймального відділення шпиталю зі скаргою на наявність сторонніх предметів у анальному отворі. Після огляду лікарі виявили металевий дріт, а під час оперативного втручання в сигмовидній кишці знайшли ще й елемент конструктора Lego. Це призвело до ушкодження слизової оболонки кишківника, однак, на щастя, перфорації не було, і операція пройшла успішно.

Дитячий хірург Оксана Горбач пояснила: «Якщо гострим предметом ушкоджується пряма чи сигмовидна кишка, то до 6-ти годин можливо хірургічно усунути дефект, тобто вшити рану. А якщо час присутності стороннього тіла у товстій кишці перевищує цей час і є перфорація — тоді оперативне втручання закінчується виведенням протиприродного заднього проходу на передню черевну стінку, і лікування займає тривалий час, що включає санацію, заживання травматичного ушкодження прямої кишки».

Інший дитячий хірург, Назар Гаврилишин, наголосив: «Як правило, діти шкільного віку роблять такі речі свідомо, аби звернути увагу на себе або ж виразити якийсь протест. У цьому випадку хлопець пояснив, що зробив таке після перегляду відео в TikTok».

Медики "Охматдиту" закликають батьків контролювати контент, який переглядають їхні діти, а також уважно стежити за їхнім психологічним станом, аби запобігти таким небезпечним ситуаціям.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: