• Головна
  • Новини
  • Відкрито провадження через відмову уряду Гончарука заборонити експорт масок

23.03.2020, 14:04

Відкрито провадження через відмову уряду Гончарука заборонити експорт масок

Заступником Генерального прокурора - керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким зареєстровано кримінальне провадження за фактом можливої службової недбалості посадових осіб Кабінету Міністрів України.

Про це повідомили в САП.

Так, відповідно до оприлюдненої інформації 31 січня 2020 року та 8 лютого 2020 року секретарем Ради Національної безпеки та оборони України на адресу Прем'єр-міністра України скеровано листи про нагальну необхідність обмеження експорту та реекспорту продукції, що прямо чи опосередковано може бути використана при реалізації протиепідемічних, профілактичних та лікувальних заходів на території України з метою недопущення поширення випадків захворювання на коронавірус Covid-19.

Однак, Кабінетом міністрів України тоді фактично проігноровано вищевказані заходи, що так і не були вжиті.

23 березня 2020 року відомості про можливе вчинення кримінального правопорушення внесено до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України.

Відповідно до ст. 214 КПК України досудове розслідування доручено слідчим центрального апарату Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, сьогодні, 23 березня, на своїй сторінці в Фейсбуці головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов написав:

"Державний злочин. Сьогодні експрем'єр-міністр Олексій Гончарук має бути викликаний на допит і має бути порушена кримінальна справа. Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов 31 січня, невдовзі після початку поширення вірусу світом, звернувся до прем'єр-міністра Олексія Гончарука з вимогою заборонити експорт і реекспорт продукції медичного призначення, захисних масок, рукавичок, халатів, необхідних для протиепідеміологічних заходів. Однак Гончарук відмовився ухвалювати заборону на вивезення масок. Замість цього, митна служба спокійно оформляла аж до 11 березня вивезення масок з України. Уряд вдавав, що так і треба - на їхніх очах приватні компанії вивезли 980 тонн масок!" - розповів Бутусов.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: