• Головна
  • Новини
  • 6 років на Івано-Франківщині незаконно рубають ліс, - Держекоінспекція

16.07.2020, 17:49

6 років на Івано-Франківщині незаконно рубають ліс, - Держекоінспекція

Близько 10 млн грн боргів не сплачено за завдану шкоду лісовим ресурсам в Івано-Франківській області. Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований на своїй сторінці у Facebook.

«Близько 10 млн грн не сплачено за завдану шкоду лісовим ресурсам Івано-Франківщини. Деякі боржники ухиляються від сплати вже шостий рік. Усвідомлюючи безкарність, порушники продовжують і далі рубати ліс», – написав Андрій Мальований.

За словами голови ДЕІ, з 2015 року в Івано-Франківській області ДЕІ фіксує грубі порушення законодавства про охорону та збереження лісових ресурсів. Нараховуються значні збитки. Підприємства-лісокористувачі повинні були відшкодовувати ці збитки до державного та місцевих бюджетів, однак тривалий час не виконують судові рішення. Вони продовжують свою роботу, отримують дохід, але кошти на виконання судових рішень не перераховують.

«Цього року ДЕІ направила до органів Державної виконавчої служби листи з вимогами перевірити боржників на предмет обігу готівки через касу, а також відкриті рахунки, що не заарештовано. ДВС не вживали жодних заходів, хоча рахунки відкривалися боржниками вже під час стягнення збитків», – зазначив Андрій Мальований.

Посадовець навів приклад, коли ДВС Косівського районного управління юстиції самоусунулася від виконання своїх обов’язків щодо стягнення близько 1,5 млн грн з ДП «Кутське лісове господарство». «З 2016 року державний виконавець навіть не наклав арешти на розрахункові рахунки боржника. І зробив це лише після чергового звернення ДЕІ у 2020 році», – написав Андрій Мальований.  

«Аналогічні випадки виявлено також при стягненні боргу з Косівського районного підприємства «Райагроліс» і державного підприємства «Делятинське лісове господарство», – зазначається в повідомленні голови ДЕІ.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: