• Головна
  • Новини
  • 6 причин, чому обійми та поцілунки батьків так важливі для дітей

20.09.2024, 08:09

6 причин, чому обійми та поцілунки батьків так важливі для дітей

У деяких сім'ях обіймати та цілувати дитину - це звичайна річ. І переважно такі діти виростають більш щасливими, міцними та радісними. Дітей, яких не цілують та не обіймають можна побачити одразу - вони закриті емоційно, менш радісні та часом - трохи кволі.

Чому для дітей так важливі обійми та поцілунки батьків, розповідає WN з посиланням на Nasha Mama.

Коли дитина грається з іншими, вона іноді підбігає до мами за обіймами та відчуттям безпеки. Якщо малюк впаде або вдариться, мамині обійми та поцілунки можуть полегшити біль завдяки енергії материнської любові. Це природний процес зцілення, який допомагає як від фізичних, так і психологічних травм.

Батьківські обійми також важливі, якщо вони щирі та йдуть від серця. Діти спокійніше реагують на медичні процедури в присутності батьків, особливо коли є тактильний контакт.

Хлопчикам теж потрібні обійми, хоча з віком їх можна замінити поплескуванням по плечу або рукостисканням. Дівчаткам у підлітковому віці необхідні обійми для запобігання помилкам у стосунках через нестачу батьківської уваги та тепла.

  1. Обійми допомагають подолати стрес: Фізичний контакт із батьками знижує рівень тривоги у дітей, надає їм відчуття захищеності та стабільності. Це дозволяє дітям легше справлятися зі стресовими ситуаціями.
  2. Природні ліки: Обійми та поцілунки стимулюють вироблення гормону щастя — ендорфіну, який зменшує біль і викликає почуття ейфорії. Це допомагає дітям не лише почуватися щасливими, але й швидше відновлюватися після фізичних та емоційних травм.
  3. Формування відчуття безпеки: Дотики батьків дають дитині відчуття повної безпеки. Вони допомагають подолати страх та сприяють довірі у стосунках. Це важливо не лише в дитинстві, але й у майбутньому житті дитини.
  4. Стимулюють розвиток: Діти, які отримують достатньо обіймів та поцілунків, зазвичай швидше розвиваються як фізично, так і емоційно. Вони краще адаптуються до суспільства і випереджають однолітків у навчанні та соціальних навичках.
  5. Навчають доброзичливості: Тактильний контакт сприяє формуванню дружелюбності. У культурах, де прийнято відкрито виражати емоції через обійми та поцілунки, люди, як правило, живуть гармонійніше та мирніше.
  6. Почуття щастя: Регулярні обійми — найпростіший і природний спосіб зробити дитину щасливішою. Вони знижують ймовірність того, що діти шукатимуть увагу та ніжність у зовнішніх джерелах у підлітковому віці.

Тактильний контакт між батьками та дітьми є ключовим елементом гармонійних стосунків. Він допомагає формувати здорову психіку та міцну емоційну зв’язок.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: