• Головна
  • Новини
  • 6 дітей опинились посеред повноводної Бистриці Надвірнянської - допомогли рятувальники

11.07.2021, 13:04

6 дітей опинились посеред повноводної Бистриці Надвірнянської - допомогли рятувальники

В Івано-Франківській області інтенсивні опади спричинили підняття рівня води у р. Бистриця Надвірнянська, тож впродовж вечора,10 липня, прикарпатські надзвичайники виїжджали на порятунок людей на водойми Надвірнянського району. Загалом було врятовано 11 осіб.

Про це повідомили в ГУ ДСНС в Івано-Франківській області.

Так, о 19:16 до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що в селі Пнів посеред річки Бистриця Надвірнянська на відстані 15 метрів від берега на острові перебуває 7 людей, з них 6 дітей, й самостійно не можуть дістатися берега. Рятувальники, прибувши до місця виклику, на човні доправилися до місця перебування людей та здійснили заходи з їх порятунку.

В місті Надвірна, на дамбі річки Бистриця Надвірнянська, на відстані 8 м від берега перебував 14-річний підліток. Рівень води в річці близько 1 м. Рятувальники прибули до місця, й за допомогою рятувального круга та мотузки врятували хлопця.

Водночас до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що в місті Яремче, Надвірнянського району, на острівці посеред річки Прут, на відстані 15 метрів від берега, стоїть 15-річний підліток й потребує допомоги. Надзвичайники в гідрокостюмах дістались до потерпілого та за допомогою рятувального жилета та рятувальної мотузки доправили на берег.

Того ж дня в селі Мирне, Надвірнянського району, 2 дітей перебували на острові посеред річки Бистриця Надвірнянська на відстані 70 метрів від берега, самостійно дістатися до берега не було можливим, оскільки в річці сильна течія. Рятувальники прибули до місця події за допомогою катамарана й переправили 2 постраждалих на берег та передали батькам. З потерпілими працював психолог ГУ ДСНС в телефонному режимі. 

"Шановні громадяни! Рятувальники закликають слідкувати за повідомленнями щодо зміни погодних умов та штормовими попередженнями Служби порятунку! Якщо ви потребуєте допомоги унаслідок негоди - телефонуйте за номером 101!", - сказано у повідомленні.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: