• Головна
  • Новини
  • 593 патрулі Нацгвардії заступили на чергування по всій території держави

01.08.2019, 14:38

593 патрулі Нацгвардії заступили на чергування по всій території держави

З 1 серпня військовослужбовці Національної гвардії виконуватимуть завдання з охорони громадського порядку у складі самостійних піших патрулів, повідомили у Департаменті комунікації МВС України.

До цього гвардійці несли службу виключно спільно зі співробітниками Національної поліції. Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

Він зазначив, що виконання функцій з охорони громадського порядку, забезпечення захисту та охорони життя, здоров’я, прав, свобод і законних інтересів громадян цілком відповідає основним завданням НГУ, визначеним у законодавстві. Відповідне доручення про залучення сил та засобів Нацгвардії до самостійного патрулювання населених пунктів країни наприкінці липня 2019 року підписав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Літо – період активних відпусток, характеризується більшою кількістю людей, зокрема дітей, на вулицях міст та сіл. Це потребує додаткових сил правоохоронців, зокрема з точки зору превенції порушень громадського порядку та злочинів», - додав перший заступник міністра внутрішніх справ.

Сергій Яровий повідомив, що на чергування заступили понад дві тисячі військовослужбовців Національної гвардії. Вони несуть службу в складі 593 патрулів, з яких: 317 самостійних піших, 104 на патрульних автомобілях, 172 – спільні з поліцейськими, 104 – автомобільні, 68 – зі службовими собаками.

«Патрулі Нацгвардії несуть службу у 175 зонах оперативного реагування. Їх розстановку та функціонал визначає начальник відповідного територіального підрозділу Національної поліції в залежності від оперативної криміногенної ситуації», - сказав перший заступник глави МВС.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: