• Головна
  • Новини
  • 5 синів з родини надвірнянців пішли в Прикарпатський військово-спортивний ліцей

12.10.2020, 13:07

5 синів з родини надвірнянців пішли в Прикарпатський військово-спортивний ліцей

Цими днями Прикарпатський військово-спортивний ліцей відзначає 25-ту річницю.

Ярослава Цюрак з села Пасічна Надвірнянського району – мати п’ятьох синів, які навчались та навчаються у ліцеї. В родині Цюраків – семеро дітей – 6 синів і донька. П’ятеро синів – військові, шостий цьогоріч закінчує Прикарпатський військово-спортивний ліцей і підтримає династію, пише  місцеве видання Курс.

5 синів з родини надвірнянців пішли в Прикарпатський військово-спортивний ліцей 1

Пані Ярослава розповідає, що ще в 1999 році, коли натрапила на оголошення в районній газеті про набір юнаків до Прикарпатського військово-спортивного ліцею, – а він на той час знаходився у Богородчанах, – загорілася бажанням, щоби там вчився їхній первісток.

“Зізнаюсь, що в дитинстві я сама дуже мріяла стати військовою, – каже жінка. – Може, щось від мене передалось синам. Підростаючи, вони один за одним приймали рішення здобувати освіту у військово-спортивному ліцеї”.

Першим став ліцеїстом найстарший син Любомир Цюрак. Після завершення вступив до Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Зараз уже офіцер, служить в льотній частині в Івано-Франківську.

5 синів з родини надвірнянців пішли в Прикарпатський військово-спортивний ліцей 3

Другий син Богдан Цюрак теж навчався в ліцеї. По завершенні навчання поступив у Львівський державний університет внутрішніх справ, а потім закінчив Національну академію внутрішніх справ у Києві. Зараз працює старшим слідчим у місті Надвірній.

“Мої сини один за одним тягнулися до знань, до науки, – говорить мати. – Настав час і для Віталія. Він теж твердо вирішив стати військовим. Спасибі ліцеєві, який загартував, спонукав до вступу у військовий виш”.

5 синів з родини надвірнянців пішли в Прикарпатський військово-спортивний ліцей 5

Віталій Цюрак після закінчення Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба також офіцером повернувся до Івано-Франківська.

Ростислав Цюрак був третім з родини, хто обрав Прикарпатський військово-спортивний ліцей і після нього – небо.

“Ростислав теж вступив у Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Горджуся тим, що викладачі університету гарно відгукувались і відгукуються про моїх синів. Вони так і висловлюються: «Цюраки». З радістю нас приймають, при потребі допомагають, – тішиться жінка. – Ростислав отримав звання лейтенанта і зараз теж працює в Івано-Франківську”.

Зараз у Харкові вчиться Святослав Цюрак, що, як і його старші брати, вирішив стати військовим.

5 синів з родини надвірнянців пішли в Прикарпатський військово-спортивний ліцей 7

І наймолодший Зіновій Цюрак продовжив династію братів-військових. Вчиться в Прикарпатському військово-спортивному ліцеї у випускному класі і також хоче вступати до Харківського університету Повітряних Сил.

5 синів з родини надвірнянців пішли в Прикарпатський військово-спортивний ліцей 9

“Я завжди пишалась і пишаюся їхніми успіхами в навчанні, у спорті, в умінні тримати у руках зброю… Для мене ліцей став рідним! Наприкінці цього навчального року я попрощаюсь з ним, але завжди буду тішитись успіхами матерів інших синів, які прагнуть продовжувати місію захисту рідної України. Вірю в майбутнє і маю надію, що мої внуки теж будуть навчатись у ліцеї. Мрію, що продовжиться наша династія військових”, – каже Ярослава Цюрак.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: