• Головна
  • Новини
  • 40% іноземців, що приїжджають жити та працювати до Угорщини – з України

09.07.2020, 13:55

40% іноземців, що приїжджають жити та працювати до Угорщини – з України

Чотири з десяти іноземців, які приїжджають жити та працювати до Угорщини – це українці.

Про це свідчать дані Центрального статистичного управління Угорщини, повідомляє Mukachevo.net

«Якщо у 2015 році влада Угорщини зареєструвала 1143 українських громадян, то у 2019 році вже 21 тис. громадян з України подали документи на отримання посвідчення на постійне проживання. Це означає, що 40 відсотків іноземців, які приїжджають до Угорщини, - з України», - йдеться у публікації. 

Однією з причин цього є те, що угорська економіка змушена боротися з дефіцитом робочої сили. Тому для українців була спрощена процедура працевлаштування ще до епідемії коронавірусу.

Зросла за рік також в'єтнамська громада - з 1279 до 1961 осіб. Найбільше вихідців з цієї країни приїхало до Угорщини у 2014 році, коли кожен третій іммігрант був з Азії. Наразі їх загальна кількість складає близько 12 тисяч осіб.

Треті за кількістю - серби. Однак якщо іммігрнатів з Сербії у 2007 році було майже 20 відостків, то за останні роки їх кількість різко знизилася. Також різко зменшилася кількість людей, які приїжджають до Угорщини з інших країн-членів ЄС.

Хоча ще 10 років тому половина іноземців, які приїжджали до Угорщини, була з країн ЄС. Загалом до епідемії коронавірусу в Угорщині офіційно проживало 200 тис іноземних громадян. З них найбільше (77 905 осіб) вказало основну мету - роботу.

За останніми даними Угорського статистичного управління, до Угорщини ніколи ще не приїжджало більше іноземців, ніж у 2019 році. Кількість іноземців, які просили дозвіл на постійне проживання в країні становила 55 297 осіб.

У 2018 році ця кількість була 49 тисяч, у 2017 році - 36 тисяч, у 2016 році - лише 23 тисячі. Навіть за часів правління "лівих" під керівництвом Ференца Дюрчаня, яких зараз активно критикують в уряді як "промігрантських" кількість мігрантів ніколи не досягала навіть 36 тисяч осіб за рік.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: