• Головна
  • Новини
  • 300 луцьких школярів відсторонили від навчання: немає щеплень

25.02.2019, 18:28

300 луцьких школярів відсторонили від навчання: немає щеплень

У Луцьку понад 300 школярів відсторонили від навчання через відсутність щеплень.

Про це повідомила ІА Волинські Новини з посиланням на  директора КП «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксану Лєщинську.

Так, з її слів, за станом на 22 лютого 2019 року 336 луцьких учнів відсторонили від навчального процесу у зв’язку з відсутністю обов’язкових щеплень.

«Дитина без щеплень має право на навчання, але не може навчатися в колективі. Тому діти, які не мають усіх необхідних вакцинацій згідно із календарем профілактичних щеплень, не можуть відвідувати школи, однак вони мають право на дистанційне навчання або навчання в формі консультування», - зазначила очільниця дитячої поліклініки.

Також вона додала, що організовувати дистанційну форму навчання для учнів, яких від останнього відсторонили, це завдання, власне, директора навчального закладу.

«Ми постійно проводимо так звані роз’яснювальні роботи серед мешканців міста, однак, навіть не зважаючи на те, що кабінети профілактичних щеплень працюють і по суботах, лучани не поспішають вакцинувати своїх дітей. Ми можемо агітувати, а ось змусити – ні», - наголосила медик.

До слова, згідно із інформацією, наданою Волинським міськрайонним відділом лабораторного центру МОЗ України, за станом на 22 лютого, кором перехворіли 290 мешканців Луцька, із них – 148 дорослих та 42 дитини. Також за станом на 22 лютого на стаціонарному лікування у Волинській обласній інфекційній лікарні із діагнозом «кір» перебувало 14 хворих.

Загалом же у 2019 році у Луцьку – 2439 дітей отримали щеплення від кору, а разом із дорослими цей показник становить 5258 чоловік.

Нагадаємо, згідно із розпорядженням голови Волинської ОДА №722 «Про посилення протиепідемічних заходів в області», заплановані певні обсяги щеплень, зокрема і проти кору. 

До слова, за станом на 21 лютого 2019 року луцькими медиками уже виконано 70% від запланованих щеплень. Однак ще у 2017-му році, коли медики прогнозували можливість підвищення рівня захворюваності на кір, батьки повністю ігнорували усі запрошення на вакцинацію до медичних установ. Таким чином, тоді вдалось провакцинувати лише 40% учнів шкіл.

Фото - Etcetera Media

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: