30.07.2020, 13:14

30 липня – Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

Торгівля людьми є одним із найсерйозніших злочинів проти людини і з року в рік ця проблема не втрачає актуальності. Протягом 2012–2019 років Міністерством соціальної політики України було встановлено статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, 818 громадянам. З них 316 — це жінки, 420 — чоловіки, 82 — діти.

Про це пише пресслужба прокуратури Львівської області.

Лише за 2019 рік: 65 осіб постраждало від торгівлі людьми в Україні, 120 осіб – від торгівлі людьми за кордоном (185 громадян, 53 жінок, 119 чоловіків та 13 дітей).

Статтею 149 Кримінального кодексу України передбачено: «Торгівля людиною, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням примусу, викрадення, обману, шантажу, матеріальної чи іншої залежності потерпілого, його уразливого стану або підкупу третьої особи, яка контролює потерпілого, для отримання згоди на його експлуатацію, - караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років».

Під експлуатацією людини у цій статті слід розуміти всі форми сексуальної експлуатації, використання в порнобізнесі, примусову працю або примусове надання послуг, рабство або звичаї подібні до рабства, підневільний стан, залучення в боргову кабалу, вилучення органів, проведення дослідів над людиною без її згоди, усиновлення (удочеріння) з метою наживи, примусову вагітність, втягнення у злочинну діяльність, використання у збройних конфліктах.

Потрапити в ситуацію торгівлі людьми може кожна людина, незалежно від віку, статі та соціальної приналежності, тому якщо ви стали свідком правопорушення, пов’язаного з торгівлею людьми, звертайтеся на «гарячу лінію» Прокуратури Львівської області 032 235-62-37.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: