• Головна
  • Новини
  • 29-й день масових протестів у Білорусі: центр Мінська оточили силовики з водометами та БТРами

06.09.2020, 13:33

29-й день масових протестів у Білорусі: центр Мінська оточили силовики з водометами та БТРами

У столиці Білорусі на 6 вересня (29-й день масових протестів) запланований черговий антиурядовий мітинг, влада стягнула до Мінська велику кількість силовиків і спецтехніки, площі в центрі оточили і огородили колючим дротом.

Як повідомляє білоруський портал TUT.BY, площа Незалежності у Мінську вже оточена. При цьому підземні переходи, що ведуть на площу, закриті. На Жовтневій площі силовики розгортають колючий дріт.

Територія біля стели огороджена турнікетами з колючим дротом. Поруч знаходиться багато силовиків і спецтехніки, включаючи водомети.

У центр міста продовжують прибувати нові автобуси з силовиками. Також очевидці повідомляють, що в місто в'їхали БТР, відповідне відео з'явилося на каналі TUT.BY. До палацу Незалежності стягують важку техн ку.

Також мінчани зняли на відео огорожі навколо площі Незалежності вдень 6 вересня.

Силовики зі щитами і Спецтехніка розташувалися вздовж проспекту Незалежності в районі Нацбанку, а також на вулиці Леніна.

 
Сергій Балай, TUT.BY
 
 

О 12:30 на вхід і вихід закриті мінські станції метро Площа Леніна, Жовтнева, Купалівська, площа Перемоги, площа Якуба Коласа. Потяги слідують без зупинки на даних станціях. Мінський метрополітен приносить вибачення за тимчасові незручності, які покликані нібито "забезпечити безпеку пасажирів".

Нагадаємо, у суботу, 5 вересня, у центрі Мінська пройшла чергова багатотисячна акція протесту під назвою "Жіночий марш миру".

У Білорусі з 9 серпня щодня проходять масові акції протесту проти результатів виборів президента, на яких переможцем оголошений Олександр Лукашенко. При цьому білоруси вважають що на виборах перемогла опозиціонерка Світлана Тихановська, яка задля власної безпеки була вимушена виїхати з Білорусі.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: