29.07.2021, 10:43

29 день триває «водяна» блокада курортної Східниці 

 «Водяна» блокада Східниці триває. Вчора питання водозабезпечення селища стало предметом прискіпливої уваги влади. З цього приводу навіть було скликано позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, на якій розглядалися питання централізованого забезпечення відомого українського курорту Східниця чистою питною водою. Про це йдеться у повідомленнях на офіційних сторінках у соціальній мережі Facebook Східницької селищної ради та Дрогобицької РДА.

Про це пише Євген Жукровський для Leopolis.news.

На офіційній сторінці Східницької селищної ради у соціальній мережі Facebook зазначено, що під час наради начальник управління розвитку територій та інфраструктури райдержадміністрації Володимир Годяк у своїй доповіді зазначив, що Законом України «Про питну воду та питне водопостачання» та іншими нормативно - правовими актами у сфері водопостачання не передбачено відключення споживача від послуги з холодного водопостачання за ініціативою виконавця цих послуг.

Однак, всупереч вимогам чинного законодавства України та незважаючи на те,що на даний час є чинні договори про надання послуг централізованого водопостачання між споживачем та КП «Вододар» Бориславської міської ради, 01 липня 2021 року Комунальне підприємство "Вододар" припинило водопостачання споживачам у селищі Східниця.

За результатами розгляду питання на позачерговому засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, беручи до уваги доповідь начальника управління розвитку територій та інфраструктури райдержадміністрації Володимира Годяка було вирішено зобов’язати Бориславську міську та Східницьку селищну раду, їх виконавчі комітети, Комунальне підприємство «Вододар» Бориславської міської ради здійснити усі можливі заходи щодо відновлення водопостачання споживачам у селищі Східниця.

У коментарях під вказаною інформацією мешканці Східниці висловлюють відверте обурення рішенням районної Комісії питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яка заміть того, щоб вирішити проблему водопостачання курорту у сорокаградусну спеку, зобов'язала Борислав і Східницю домовлятися далі. Жодної відповідальності КП «Вододар» Бориславської міської ради за грубе порушення чинного українського законодавства та самовільне припинення водапостачання в аномальну спеку не селища, а відомого в Україні та за її межами бальнеологічного курорту не поніс. На ніякі поступки «Вододар» не йде, а вимагає від Східниці підписання договору на своїх умовах. Лише за умов, якщо Східницька селищна рада підпише невигідний для громади Договір на постачання води КП «Вододар» погоджується відкрити вентиль подачі води на Східницю. І баста. 

Усі починають розуміти, що ніхто не несе і, схоже, не понесе жодної відповідальності за те, що майже місяць на відомому українському курорті Східниця чиниться  беззаконня та відбувається відверте знущання на людьми у сорокаградусну спеку. 

Сьогодні до Східниці має приїхати високоповажна делегація з області. Але мешканці селища мало вірять, що обласні чиновники здатні щось вирішити: порушив українське законодавство і перекрив вентиль подачі води бориславський «Вододар», а усі чомусь ставлять претензії, вимагають та зобов’язують щось робити Східницю.

Пішов двадцять дев’ятий день «водяної» блокади селища!

Чи є в цій державі правоохоронні органи?!

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: