• Головна
  • Новини
  • 26-річний турист зірвався у семиметрову ущелину у горах на Закарпатті

07.02.2022, 17:44

26-річний турист зірвався у семиметрову ущелину у горах на Закарпатті

Під час проходження маршруту до гори Петрос (2020 м) 26-річний турист із Миколаєва провалився у семиметрову ущелину та не міг самостійно вибратися. Чоловік був у групі ще із трьома туристами, перед походом вони зареєструвалися у гірських рятувальників, однак на їхнє попередження про негоду та поради перенести похід на інший день не зважали.

Про це пише Zaxid.net.

Як повідомляє пресслужба ДСНС Закарпаття, турист сам зателефонував рятувальникам вранці неділі, 6 лютого, та розповів, що через погану видимість у горах зірвався в ущелину і не може самостійно вибратися. Інцидент стався трапилась між горами Шешул та Копиця, коли туристи рухалися із села Кваси у напрямку гори Петрос.

У пресслужбі ДСНС Закарпаття виданню уточнили, що турист став на сніговий карниз та провалився. Висота ущелини сягала приблизно сім метрів Друзі туриста звернулися до працівників біологічного стаціонару «Квасівський Менчул» та попросили про допомогу іншу групу туристів, яких зустріли по дорозі. Чоловіка витягли зі снігу. А вже о 15:35 до туристичної групи дісталися гірські рятувальники з Квасів.

«Рятувальники супроводили відпочивальників до біостаціонару та залишили туристів там на ночівлю. Від подальшої допомоги фахівців ДСНС туристи відмовились. Травмувань чи ушкоджень чоловік не зазнав», – йдеться у повідомленні ДСНС.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: