• Головна
  • Новини
  • 21-річному бовдуру, що викрав поліцейське авто і збив патрульну, загрожує довічне

22.04.2019, 16:06

21-річному бовдуру, що викрав поліцейське авто і збив патрульну, загрожує довічне

Зловмиснику, який викрав поліцейський автомобіль і збив патрульну поліцейську у центрі Києва, загрожує до 15-ти років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

"Зловмиснику, який викрав поліцейський автомобіль і збив патрульну, загрожує довічне ув’язнення", - йдеться у повідомленні.

У відомстві нагадали, що 21 квітня ввечері правоохоронці отримали повідомлення про те, що на вулиці Хрещатик невідомий викрав службовий автомобіль і збив патрульну.

Завдяки діям співробітників патрульної поліції зловмисника спочатку знайшли, а після нетривалого переслідування – заблокували і затримали.

Слідчі встановили, що чоловік, 1998 року народження, перебуваючи у стані сильного алкогольного сп’яніння, скористався тим, що поліцейські відволіклися на вирішення конфлікту, на який вони прибули на вулицю Хрещатик, заволодів поліцейським автомобілем, а коли жінка-інспектор поліції намагалася його зупинити – збив її і втік.

За цими фактами було відкрито кримінальні провадження за статтею 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу) та частиною третьою статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Зловмисник затриманий у порядку статті 208 КПК України. Вирішується питання щодо оголошення йому про підозру.

За погодженням із процесуальним керівником слідчий звернеться до суду для обрання йому міри запобіжного заходу. Уточнюється, що санкція цих статей передбачає до 15-ти років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Окремо зазначається, що патрульна поліцейська отримала тяжку черепну-мозкову травму, вона перебуває у реанімаційному відділенні, де їй надають всю необхідну допомогу.

"Зловмисник, враховуючи, що він перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння, спочатку нічого не пояснював, а тепер відмовляється надавити будь-які пояснення, посилаючись на ст. 63 Конституції України", - наголосили у столичній поліції.

Фото: Відділ комунікації поліції Києва

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: