21.07.2024, 08:03

21 липня: Яке сьогодні свято, все про цей день

21 липня в Україні та в світі відзначають День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості.

Ще сьогодні - День шкідливої їжі, Національний день Бельгії, у Панамі - День дітей.

Православна церква вшановує пам'ять святих преподобних Симеона й Івана.

День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості

Металургія - одна з найважливіших галузей промисловості будь-якої держави і галузь науки і техніки, яка охоплює процеси отримання металів з руд або інших матеріалів, зміни хімічного складу, структури і властивостей металевих сплавів, надання металу певної форми.

Уже третій рік ми зустрічаємо цей день в умовах війни, під звуки повітряних тривог і вибухів. Але, незважаючи на всі спроби ворога зламати нас, гірничо-металургійний комплекс України продовжує працювати і випускати продукцію завдяки праці, сміливості та самовідданності працівників.

Національний день Бельгії

Важлива подія в історії Бельгії - День незалежності. Це день інтронізації першого монарха країни, короля Леопольда I, який склав конституційну присягу 1831 року. Цього дня також відзначається відокремлення Бельгії від Нідерландів і офіційне створення Королівства Бельгія.

День шкідливої їжі

День шкідливої їжі, це коли можна відмовитися від гастрономічних заборон, дієт і без особливого почуття провини побалувати себе улюбленою, хоча й некорисною їжею. Насамперед, це свято любителів гамбургерів, хот-догів, сендвічів, чіпсів, картоплі фрі, снеків, газованої води, булочок, солодощів та іншої продукції фуд-кортів і мереж швидкого харчування.

Під шкідливою їжею, зазвичай розуміють ту їжу, що містить багато цукру, солі, некорисних жирів, а відтак - і зайвих калорій, та взагалі не має поживної цінності.

Ще цього дня:

1954 - Підписано Женевську угоду, яка завершила Першу індокитайську війну і визначила долю французьких колоній у цьому регіоні;

1969 - Американські астронавти Ніл Армстронг і Базз Олдрін у рамках польоту "Apollo 11" виходять на поверхню Місяця;

1992 - Сторожовий корабель Чорноморського флоту СКР-112 підняв український прапор і вирушив до Одеси, щоб увійти до складу ВМС України;

2013 - Вступив на престол король Бельгії Філіп I.

Церковне свято

Преподобний Симеон і преподобний Іван були сирійцями, які жили в VI столітті в місті Едесі. З дитинства їх пов'язувала тісна дружба. Старший із них, Симеон, був неодружений і жив зі старою матір'ю. Іван щойно одружився, жив із батьком (мати його померла) і з молодою дружиною. Обидва друзі належали до багатих родин.

Одного разу вони вирушили до Єрусалима, де вступили до монастиря святого Герасима. Там друзі прийняли постриг і 29 років прожили в пустелі.

Згодом преподобний Симеон вирішив, що їм слід послужити людям, і покинув пустельну самоту. Його сподвижник, святий Іван, розділив із ним цей шлях. Ігумен обителі, Никон, відкрив їм ворота, і вони вийшли у світ.

Іменини: Георгій, Євген, Іван, Петро, Роман, Семен, Федір, Ганна.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: