01.03.2019, 16:40

17-річний юнак, який забив басусю постане перед судом

У Хмельницькій області перед судом постане 17-річний молодик, який з корисливих мотивів вбив бабусю та для приховування цього злочину спалив її будинок. Хлопцю світить до 15 років за ґратами.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Хмельниччини. 

Встановлено, що у жовтні минулого року 17-річний юнак, з метою вчинення розбійного нападу на свою двоюрідну бабусю, поїхав у с. Судилків Шепетівського району.

Він знав, що свої заощадження старенька носить при собі, під одягом, а тому, потрапивши у будинок, одразу почав наносити їй тілесні ушкодження.

Удари завдавав заздалегідь підготовленим знаряддям – великим каменем, який помістив у поліетиленові пакети.

Коли 76-річна жінка зазнала щонайменше шістнадцяти травмуючих ушкоджень та впала на підлогу, кривдник вирвав з-під її одягу згорток із збереженнями, де було 20 тис грн та ще 5 тис російських рублів.

Усвідомивши, що потерпіла його упізнала, продовжує кричати та намагається втекти, з метою приховання вчиненого злочину, нападник вирішив її вбити. Від нанесених ударів у голову жінка втратила свідомість та померла на місці злочину.

Аби уникнути відповідальності та знищити сліди вчинених діянь, неповнолітній підпалив житловий будинок разом із тілом убитої власниці.

При цьому, для того, щоб ускладнити процес гасіння пожежі сторонніми особами, зловмисник закрив двері будинку на замки та зник з місця злочину.

Також правоохоронцями встановлено, що у переддень до цих подій у м. Шепетівка неповнолітній вчинив розбійний напад на свого ровесника. Погрожуючи йому ножем, він незаконно заволодів його телефоном.

За результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів вчинення вказаною особою кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 4 ст. 187 (розбій, у тому числі поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), п. п. 6, 9 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливою метою та з метою приховування іншого злочину), ч. 2 ст. 194 (умисне знищення чужого майна шляхом підпалу) КК України.

Як повідомив начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури області Петро Нікітюк, обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено для розгляду до суду.
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: