12.10.2019, 10:39

14 жовтня в Україні пройде близько 300 заходів

Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий заявив, що до правоохоронних органів надійшла велика кількість заявок на проведення масових заходів на свято Покрови та День захисника України.

Про це він сказав 11 жовтня під час наради, - повідомив департамент комунікації МВС України.

«По всій Україні буде близько 300 заходів, лише у Києві ветерани та добровольці подали заявки на п’ять акцій. Для наших правоохоронців – це не виклик, ми звикли до роботи на таких масових заходах. Однак, ми маємо забезпечити безпеку кожного громадянина нашої держави», - наголосив Сергій Яровий.

Він зазначив, що до роботи буде задіяно підрозділи Нацполіції, Нацгвардії та рятувальники.

«Оскільки, залучаємо багато наших фахівців, вже зараз плануємо ефективну розстановку сил. Буде розгорнутий додатковий мобільний центр НПУ та активно працюватимуть усі штаби у регіонах», - зазначив Сергій Яровий.  

«Доручаю керівникам провести зустрічі з організаторами цих заходів, громадянських організацій, ветеранами та добробатами, які планують акції в цей святковий день, щоб вони, зі свого боку, також звернули увагу на питання безпеки», - додав перший заступник міністра.

Сергій Яровий закликав провести інструктажі щодо недопущення провокацій та маніпуляцій.

«Ми не повинні реагувати на провокації та маніпуляції. Маємо сумну історію, якщо хтось не пам’ятає, то раджу прийти під Верховну Раду і подивитися на постаменти загиблих гвардійців. А для нас головне – безпека всіх наших громадян. Ми маємо врахувати усі намагання спричинити провокацію чи агресію та попереджувати такі виклики», - наголосив він.

Голова Національної поліції Ігор Клименко зазначив, що Ситуаційний центр НПУ вже починає свою роботу і буде працювати цілодобово.

«Це свято для нашої держави, воно повинно пройти без провокацій. 24 години на добу буде працювати Ситуаційний центр НПУ, щоб оперативно реагувати на будь-які зміни обстановки», - сказав Ігор Клименко.

Голова поліція також зазначив, що на патрулювання вийдуть групи поліції діалогу та кінологи.

Заступник голови ДСНС Олег Мельчуцький заявив, що всі підрозділи ДСНС вже готові до виконання завдань за призначенням та розрахували сили та засоби на всі заходи по Україні.

«Крім пожежних розрахунків, буде чергувати хімічна лабораторія та піротехнічний розрахунок. В аеропорту «Жуляни» чергує гелікоптер медичного варіанту», - зазначив Олег Мельчуцький.

Очільник Нацгвардії Микола Балан наголосив, що гвардійці вже провели злагодження сил та засобів з поліцією.

«Ми плануємо додатково задіяти 11 медичних автомобілів та 30 мобільних санітарних приміщень. Крім того, погодили з ДСНС плани пожежогасіння у випадку надзвичайних ситуацій. Звісно, що на вулицях будуть патрулювати групи фіксації протиправних дій, групи моніторингу та групи психологічної підтримки», - сказав Микола Балан.

Він закликав громадян, які прийдуть на святкові заходи, у випадку надзвичайних ситуацій звертатися до гвардійців.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: