Влада Литовченко


13.08.2018, 17:29

13 серпня – Міжнародний день шульги

Майже 10% населення нашої планети – ліворукі.

13 серпня – Міжнародний день шульги.

Майже 10% населення нашої планети – ліворукі.

Вважають, що за вміння говорити, рахувати і логічно мислити відповідає ліва півкуля. Права ж половина мозку формує образне мислення, а також музикальність, відчуття простору і часу. Від того, яка півкуля домінує, залежить особистість людини. Лівші, які мислять образами, вникають в проблему миттєво, а не вивчають її послідовно, по частинах, як правші, пошук рішення ведуть інтуїтивно, вкладають вроботу масу емоцій. Шульг відрізняє креативність, схильність до творчості в усіх галузях, хоч би чим вони займалися. Можливо, що в основі креативності лежить особливість інтуїції, зорово-просторового мислення та схильність виявляти в природі і суспільстві несподівані зв’язки і взаємодії. Крутий норов й іконоборство (творці змін) дозволяють їм просувати свої ідеї та твори в життя суспільства. Експериментаторство і самонавчання дозволяють їм не зациклюватися на одній ідеї. Водночас вони вміють викликати в широких колах емпатію, як своїми справами, так і поведінкою.

У Середньовіччя ліворуких навіть могли спалити на за збвинуваченнями у чаклунстві і сприянні дияволу. Вважається, що близько 300 тисяч осіб з ліворукістю згоріли на вогнищах інквізиції.

Серед шульг – чимало відомих людей. Лівші – Марк Цукерберг та Білл Гейтс, Мерилін Монро, Грета Гарбо, Роберт де Ніро, Аристотель, Олександр Македонський, Леонардо да Вінчі, Мікеланджело, Ньютон, Роден, Пікассо, Ганс Крістіан Андерсен, Паганіні, Моцарт, Ніцше, Кафка, Чаплін, Ейнштейн та ще багато відомих особистостей.

                                                                                                                                                                                                                        Фото автора

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: