• Головна
  • Новини
  • 13 діб арешту для фігуранта справи про вбивство прикордонника

29.07.2021, 11:37

13 діб арешту для фігуранта справи про вбивство прикордонника

Рахівський районний суд визнав винним 23-річного закарпатця, якого учора знову затримали за порушення законодавства на українському кордоні. За злісну непокору прикордонникам (ст. 185-10 КУпАП) та спробу незаконного перетинання кордону (ст. 204 КУпАП) порушнику присудили 13 діб адмінарешту.

Про це повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Нагадаємо, в ніч проти 28 липня прикордонники відділу «Ділове» в рамках операції «Карпати – 2021» запобігли спробі незаконного переміщення сигарет в Румунію. Тоді затримали мешканця села Видричка Рахівського району Закарпатської області, з рацією та тепловізором. Його спільники втекли, залишивши пакунки, в яких було 9460 пачок сигарет без марок акцизного податку.

Затриманий виявився тим самим чоловіком, якого у 2018 році виявили на кордоні в водолазному костюмі з великою сумою коштів. Після цього резонансного порушення загинув начальник відділу «Ділове» Вадим Березенський.

«Саме його приїхав відвойовувати підозрюваний у вбивстві Вадима. Як ви вважаєте, той хто переносив кошти після того що сталося та адміністративної відповідальності полишив незаконний промисел? Звісно ні. Смерті людей ніщо у порівнянні з наживою», - прокоментував Голова Держприкордонслужби чергове затримання фігуранта гучної справи. Сергій Дейнеко наголосив на необхідності повернення кримінальної відповідальності за контрабанду товарів. «Адже ми бачимо, адміністративна відповідальність не лякає порушників і вони знову повертаються до незаконних оборудок», - зазначив очільник прикордонного відомства на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

#прикордонники #кордон #новини #тютюнова_контрабанда #сигарети #Ділове

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: