• Головна
  • Новини
  • 115 переселенців на Львівщині отримали кошти на власний бізнес

13.12.2018, 17:42

115 переселенців на Львівщині отримали кошти на власний бізнес

115 переселенців за Сходу України, які проживають на Львівщині отримали поворотну фінансову допомогу на започаткування власної справи.

Таку цифру сьогодні, 13 грудня, повідомив міністр соцполітики України Андрій Рева під час виступу на конференції «Підсумки реалізації проекту «Рука допомоги».

Зазначимо, що «Рука допомоги» - це пілотний проект, який з 2017 року діє в Харківській, Полтавській та Львівській областях, а з 2018 року – в окремих ОТГ Житомирської, Донецької та Чернігівської областей.

За словами міністра, 243 особи з трьох областей України та окремих ОТГ виявили бажання стати бізнесменами та отримали поворотну фінансову допомогу на започаткування власної справи. Загальна сума склала 13,5 млн грн.

«Цей досвід, який ми маємо по трьох областях, плануємо поширити на всю Україну, тому що він показав свою ефективність та результативність. Ми підготували відповідний законопроект, який хочемо внести  на розгляд Верховної Ради», - зазначив міністр.

Довідка.

«Рука допомоги» – пілотний проект Міністерства соціальної політики України, який реалізується за підтримки Світового банку.

Мета проекту -  допомогти вимушеним переселенцям та членам малозабезпечених сімей позбутися залежності від соціальних виплат, отримати роботу або заснувати власний бізнес.

Зокрема, учасники мають змогу отримати безвідсоткову поворотну фінансову допомогу (мікрокредит) на обладнання та матеріали для започаткування  бізнесу.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: