• Головна
  • Новини
  • 11-річний бельгієць став другим наймолодшим випускником університету в історії

07.07.2021, 16:58

11-річний бельгієць став другим наймолодшим випускником університету в історії

11-річний Лоран Саймонс із бельгійського міста Освенде отримав диплом бакалавра з фізики з відзнакою — і став другим наймолодшим випускником закладу вищої освіти в історії. Саймонс планує отримати ступінь магістра й розкрити таємниці людського безсмертя.

Про це пишуть Newsweek і The Brussels Times, передає Громадське.

Лоран ще у дев’ятирічному віці розпочав навчання в Технічному університеті Ейндговена і міг би вже тоді отримати вищу освіту. Але представники вишу відмовилися це робити до досягнення ним десятирічного віку — і хлопець кинув навчання.

Тоді батько Лорана заявив, що університет критикував його: мовляв, він виставляє напоказ знання сина: «Якщо дитина гарно грає у футбол, то ми всі думаємо, що увага ЗМІ до неї — це чудово. У мого сина інший талант. Чому він не повинен ним пишатися?»

Якби Лоран не пішов із Технічного університету Ейндговена, то став би наймолодшим випускником університету в історії. А так цей рекорд тримається за американцем Майклом Кірні, який у 1994 році отримав диплом антрополога в Університеті Південної Алабами, коли йому було 10.

Зрештою, у березні 2020 року Лоран почав навчання в Антверпенському університеті — і за рік пройшов трирічну бакалаврську програму з фізики.

«Він [Саймонс] завершив навчання з результатом 85% — це найвищий показник [на курсі]. Цьогоріч він також завершив кілька курсів магістерської програми. І після літа буде офіційно отримувати магістерську освіту», — сказав речник вишу в коментарі The Brussels Times.

Сам хлопець розповів в інтерв’ю De Telegraaf, що вирішив присвятити все своє навчання опануванню класичної механіки й квантової фізики.

«Моя мета — безсмертя. Я хочу мати змогу замінити якнайбільше частин людського тіла механічними частинами. Уже розпланував, як досягти цієї мети. Квантова фізика — вивчання найменших частинок — є першою складовою цього пазлу», — каже хлопець.

Для Лорана в цьому навчанні важливо і здобувати нові знання, і застосовувати їх на практиці, каже він. «Для останнього я хочу працювати з найкращими професорами світу, зазирнути в їхні мізки й дізнатися, як вони працюють», — додає хлопець.

Сім’я Лорана веде сторінку в Instagram, де ділиться його здобутками й досягненнями. На момент написання новини за нею стежать понад 56 тисяч людей.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: