• Головна
  • Новини
  • Рятувальники нагадали правила безпечного відпочинку у горах

05.09.2021, 18:57

Рятувальники нагадали правила безпечного відпочинку у горах

Гори здавна манять туристів з усіх куточків країни. При цьому, навіть попередження про несприятливі погодні умови не лякають громадян: підкорювачі вершин вирушають у походи і під час хуртовини, і у дощ зі спекою. Досить часто гірським надзвичайникам доводиться виїжджати на виклики травмованих туристів, або тих, що заблукали.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій дали рекомендації туристам, як безпечно відпочивати в горах.

Так, 2 вересня рятувальники Прикарпаття двічі надали допомогу людям, які заблукали в горах. О 15:50 до Служби порятунку надійшло повідомлення від жителів м. Івано-Франківська, які повідомили, що вони орієнтовно знаходяться в урочищі Бабина Яма між г. Кукол та г. Велика Кузнєцка, де втратили орієнтування та потрібують допомоги. Для проведення пошуково-рятувальних робіт було залучено пошуково-рятувальне відділення Ворохта, які знайшли загублених туристів та о 18:28 супроводили їх до бази Заросляк. Цього ж дня о 16:50 надійшло ще одне повідомлення, вже від жителя м. Івано-Франківська про те, що він з дружиною під час збирання грибів втратив орієнтування в лісному масиві с. Рибне, Івано-Франківського району та потребує допомоги рятувальників.

Напередодні, 1 вересня, також надходило повідомлення від групи туристів про те, що під час сходження з г. Сивуля до них звернулась інша група туристів, в якій жителька Харкова травмувала ногу та потребувала допомоги рятувальників. Рятувальники Івано-Франківського пошуково-рятувального відділення прибули на полонину “Рущина”, надали жінці долікарську допомогу та доставили її до с. Гута Солотвинської ТГ, де передали працівникам «швидкої».

У свою чергу, рятувальники Буковини з 25 серпня залучалися до пошуків 60-річного чоловіка, який зник під час збирання грибів у лісі поблизу хутора Фальків Берегометської ТГ. Упродовж 9 днів його шукали 280 рятувальників, місцеві мешканці та волонтери, які у підсумку опрацювали більше 1000 га території. 2 вересня чоловіка знайшли вже без ознак життя.

Тож, як зробити свій похід у гори безпечним розповідають рятувальники.

Насамперед важливо спланувати зареєструвати свій похід у фахівців ДСНС. Для зручності це можна зробити заздалегідь через онлайн-форми, розміщені на сайтах територіальних підрозділів Служби порятунку західного регіону.

Маршрути необхідно обирати такі, які відповідають вашому досвіду та рівню фізичної підготовки. Особливу увагу слід звернути на екіпірування - одяг та спорядження мають відповідати погодним умовам.

Не слід вирушати у гори поодинці та великими групами, а погодні умови звіряти лише з короткостроковим прогнозом синоптиків - наперед на 1-2 дні максимум.

Вирушаючи по гриби, важливо попереджати родичів про місце й час перебування у лісі, а також негайно сповістити рятувальників при втраті орієнтиру.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: