Галина Козяр

громадська діячка

підприємець, меценат


21.05.2021, 12:59

Коронакриза - ми разом її подолаємо

Чи ви коли небудь відчували страх, тривогу, неспокій, хвилювання? Думаю так. Адже кожен з нас проживає ці негативні емоції чи не щодня.

Хвилювалися великі полководці, оратори, письменники, діячі, королі та правителі. Люди різних професій також зіштовхуються з внутрішніми хвилюваннями.

Наші будні дні не завжди є плинними за течією, вони часто проходять в різних емоційних сферах. І не завжди це радість, задоволення чи піднесення.

Ми тривожимось за роботу, сім’ю, рідних, за здоров’я і через завтрашній день і через невизначене майбутнє.

Корона-криза стала  тою піковою точкою, яка зуміла різко підняти вектор тривоги в суспільстві. Це і не дивно, адже втрата роботи, скорочення, закриття ФОП, зменшення рівня доходу, тривога за здоров’я і життя близьких, самоізоляція і дистанційна освіта, вже відносно стале життя, скорегували і не в найкращу сторону.

Ніхто не знає, що нам принесе завтрашній день і найближче майбутнє. І це саме ті речі, які від нас мало залежать. Та ми чомусь перебільшуємо власний вплив на хід нашого життя. Насправді , якщо зрозуміти, що не все в житті ми контролюємо, а є Воля Всевишнього, нам залишиться тривожитись за набагато меншу кількість справ.

Як можна навчитися довіряти Вищим Силам? В кожного є свої внутрішні переконання того, яка Сила нами керує і загалом завдяки Кому ми завдячуємо нашій появі на світ. Адже це не ми вирішили, що нам дано життя, яке ми проживаємо. Ми лише наділені волею, робити той чи інший вибір, який і сформує дорогу по якій ми рухаємося  і до кінцевої точки самі себе приведемо.

Тому частину страхів і тривоги ми з легкістю відпускаємо, із впевненістю, що про це є кому потурбуватися.

Але є питання, що ж робити з буденною, нав’язливою тривогою, яка заважає повноцінно жити?

Вона залежить від наших проявів чи рішень щось робити чи змінювати. А тому це вибір кожного: чи зупинитися і чекати в лагідному середовищі, або ж перетворити страх в очікування чогось нового, ресурсного, чи подивитися це як на цікаву пригоду і рухатись далі. Є багато практик, які дозволяють порозумітися зі своєю емоційною внутрішньою складовою. Це молитва, дихання, медитація, психотерапія, розрада і підтримка близьких, робота над собою. Або ж тривога зменшується, коли з’являється глухий кут і безвихідь. Спочатку рівень тривоги максимально зростає, доходить до вершини, а тоді наш мудрий розум включає увесь свій ресурс і шукає шляхи вирішення. І досить часто буває, що людині досить увійти в стан онулення, щоб вистрибнути вгору своїх можливостей і приборкати тривогу.

Якщо вам доводиться проживати страх, тривогу, неспокій чи хвилювання і самим складно впоратися з цими неприємними станами,  я охоче поділюся з вами інструментами самодопомоги при тривожних станах, в нашому масштабному соціальному проекті в рамках благодійності, де волонтери психологи допоможуть  вам справитися з негативними станами і ви почнете жити в спокої, радості і мирі в собі.

Даний проект на тему «Сила психічного здоров’я» очікує на вирішення конкурсної комісії для співфінансування Благодійної Організації «Благодійний фонд «Батьківщина для дітей» та ЛОДА.

Питання по телефону за номером  0983933067

З повагою Галина Козяр – керівник БО «БФ «Батьківщина для дітей», організатор проекту, психологиня.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: