• Головна
  • Новини
  • Воїн, якого тримає за руку його Доня, - фото, яке здобуло "Приз призів" від "Дня"

06.11.2018, 15:56

Воїн, якого тримає за руку його Доня, - фото, яке здобуло "Приз призів" від "Дня"

"Приз призів" 20-ї щорічної фотовиставки газети "День" отримав маріупольський фотограф-любитель Євген Сосновський за фотографію "Доня".

 З цього приводу переможець Євген Сосновський на своїй сторінці на ФБ написав:  "Пройшов тиждень після відкриття ювілейної XX Міжнародної виставки газети "День" у Києві. Починаючи з 2015 року я кожного разу приймав участь у фотовиставці "Дня" і обов'язково відвідував її відкриття. Для мене це завжди була велика подія - побачити найкращі репортажні світлини України, зібрані та відібрані "Днем", зустрітись та поспілкуватись з відомими фотомайстрами та журналістами. І, звісно, було дуже приємно бачити серед знімків знімки, зроблені маріупольськими фотографами, у тому числі і свої.
Бо завдяки цим фотографіям маріупольців та їх захисників бачили не тільки у Києві, а й у інших містах, куди приїздила потім ця виставка. А у 2017 році дні "Дня" вперше пройшли і у Маріуполі. Тож і маріупольці змогли побачити Україну, її "Сімейний фотоальбом".

Але цього року так склалися обставини, що я аж ніяк не зміг поїхати на відкриття фотовиставки "Дня", хоча це й була дійсно дуже важлива - ювілейна XX виставка. Але сталось так, що саме цього разу на мене чекав дійсно несподіваний сюрприз від "Дня". Фотографія "Доня", на якій зображена дівчинка, міцно тримаюча за руку свого батька - бійця полку "Азов", отримала Приз призів "Золотий День". Це фото я зробив у червні під час святкування 4-ї річниці звільнення Маріуполя від "орків". Ця дівчинка поряд з міцною рукою Воїна була настільки незвичайна та зворушлива, що я не міг стриматись, щоб не зробити кілька кадрів. І, здається, що саме такою зворушливою вона вийшла і на фото.

Про те, що отримаю такий приз, я не знав до останньої миті. На відкриття виставки прийшов мій син, який і отримав цю та інші нагороди за "Доню". І ось всі вони вже у Маріуполі, тож маю можливість "похвалитися", а головне - подякувати всім, хто вирішив відзначити саме цю світлину. Це Щоденна всеукраїнська газета «День» та її головний редактор Івшина Лариса, яка, до речі, завжди дуже цікавиться всім, що відбувається у Маріуполі і намагається відобразити це на сторінках газети. Це АФ "Ольгопіль" та її керівник Павло Каленич, з яким вдалося поспілкуватися телефоном і особисто подякувати йому за таку високу відзнаку. Це ювелірна майстерня Kochut, чий подарунок я вже призначив своїм головним талісманом . Це юридична фірма Antika Law Firm, чий зовсім не юридичний, а фотографічний приз буде мені дуже корисним . І окрема подяка Національна спілка журналістів України (НСЖУ), яка, зазвичай, нагороджувала професійних фотокореспондентів, а цього разу вирішили вручити свою відзнаку фотографу-любителю.

Але найголовніша подяка - тому Воїну, якого тримає за руку його Доня. Саме задяки йому та тим, хто зараз поруч з ним, я маю можливість знімати сьогодні Український Маріуполь. Дуже приємно було отримати від нього повідомлення і привітання. І фотографію з газетою "День", яку я передав йому та його доньці Анастасії. Нехай їй щастить і головне - щоб її батько скоріше повернувся додому.

Цього року нагороди фотовиставки "Дня" також отримали наші Алина Комарова та Сергей Ваганов, які вже неодноразово приймали участь у цій виставці та ставали її переможцями.

І звісно, дуже сподіваюсь на те, що XX Міжнародну фотовиставку "Дня" побачать у Маріуполі. Хоча це не дуже просто, але якщо хтось хоче посприяти цій події - будемо дуже вдячні".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: