15.05.2019, 12:53

Жовква створює ОТГ з 14 навколишніми селами

Жовківський міський голова ініціює створення об’єднаної територіальної громади. До приєднання запрошують 14 сільських рад, частина з яких не входить до потенційної Жовківської ОТГ згідно з чинним Перспективним планом, повідомили у Центрі розвитку місцевого самоврядування.

2 травня мер міста Петро Вихопень підписав відповідне розпорядження. Громадські слухання, згідно з розпорядженням, призначено на  28 травня у приміщенні сесійної зали Жовківської міської ради.

20 березня цього року місцевий активіст Жовківщини Олег Вольський створив електронну петицію «Ініціювання громадського обговорення з питань добровільного об’єднання Жовківської територіальної громади», яка набрала необхідну кількість голосів та була підтримана на сесії Жовківської міської ради.

«Реформа децентралізації триває з 2015 року і об’єднані з того часу громади активно використовують можливості, які дала реформа, а ми досі нічого не зробили. Дивлячись на наше місто, а особливо навколишні села, ми чітко розуміємо, що нам потрібні повноваження і фінансові можливості гармонійно розвивати територію міста і сусідніх сіл. Хочемо самі планувати розвиток нашої громади, визначати пріоритети і залучати додаткові кошти», - розповідає Олег Вольський.

«Наше місто робить черговий вагомий крок до створення спроможної Жовківської об'єднаної територіальної громади. Своїм розпорядженням Жовківський міський голова ініціював добровільне об'єднання та організацію громадського обговорення. Наступним кроком є саме процес громадського обговорення пропозицій щодо об'єднання громадою міста», - написав на своїй сторінці у Facebook cекретар Жовківської міської ради Андрій Мазан.

З ініціативи Львівського ЦРМС, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону України, представники місцевого самоврядування Жовківщини вивчали досвід територіальних громад Львівської області та відвідували з навчальним візитом Теребовлянську ОТГ Тернопільської області. Також, на День місцевого самоврядування, 7 грудня 2018 року, директорка Львівського ЦРМС Галина Гречин виступила на урочистому зібранні сесії Жовківської міської ради, де розповідала про перспективи та переваги від об’єднання місцевим депутатам. 

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: