• Головна
  • Новини
  • Юлія Тимошенко: Розпоряджатися ресурсами України мають українці, а не іноземні позичальники

22.10.2020, 20:56

Юлія Тимошенко: Розпоряджатися ресурсами України мають українці, а не іноземні позичальники

Безпорадна і непрофесійна влада продовжує зіштовхувати країну в боргову яму. Сьогодні в доходах бюджету – дві третини запозичень і лише одна третина доходів від податків з економіки. Країну по суті посадили на голку зовнішніх позик, зробивши з неї фінансового наркомана. Це – пастка, з якої країну треба виводити якнайшвидше.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час пресконференції у Хмельницькому, - повідомила пресслужба партії.

«На наступний рік 702 мільярди у внесеному проєкті бюджету заплановано запозичити. По суті це безперервний конвеєр створення боргів. Держава не виконує головне своє завдання – захист людей, бо фактично працює на іноземних позичальників», – обурилася лідер партії.

Юлія Тимошенко вважає, що Україна якнайшвидше має змінити стратегію дій. Адже має всі необхідні ресурси, аби самостійно наповнювати скарбницю і не затягувати все сильніше борговий зашморг для країни. Для цього, однак, потрібно щоб цими ресурсами розпоряджалися українці, переконана лідер «Батьківщини».

«Державний аудит НАК «Нафтогаз» встановив, що з України виведено 225 мільярдів гривень. Але якщо ми повернемо ці гроші, якщо ми з усіх державних монополій заберемо прибуток так, як це раніше забирали, якщо ми закриємо колосальну контрабанду, яка йде через кордон України, то ми зможемо наповнювати бюджет країни коштами. Просто треба припинити прикривати корупціонерів і направили ресурси країни службу державі», – зазначила Голова «Батьківщини».

Юлія Тимошенко переконана, шанс змінити курс країни із нескінченних запозичень на курс, коли країна забезпечуватиме бюджет завдяки використанню власних ресурсів, – це день місцевих виборів 25-го жовтня.

«Тому потрібно прийти на вибори 25-го жовтня на виборчу дільницю, дотримуючися всіх необхідних заходів безпеки та проголосувати. Бо це шанс не лише привести фахових і відповідальних людей до керівництва місцевими громадами, а й змінити хибний курс країни», – впевнена Юлія Тимошенко.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: