• Головна
  • Новини
  • В Академію сухопутних військ несуть документи сотні абітурієнтів

09.07.2019, 11:56

В Академію сухопутних військ несуть документи сотні абітурієнтів

Кількість охочих, які виявили бажання цього року вступити на навчання до Львівської академії сухопутних військ, вже обраховується сотнями, повідомила прес-служба Національної академії СВ.

Саме стільки комплектів документів, за інформацією прес-служби, було подано перед початком заключного етапу вступної кампанії. Однак, стати курсантами провідного військового навчального закладу зможуть лише кращі з них.

Серед тих, хто хоче здобути освіту у Національній академії сухопутних військ, є не лише юнаки, але й дівчата. Окрім того, серед цьогорічних абітурієнтів — є й військовослужбовці, які вже мають бойовий досвід, отриманий під час участі в зоні проведення Операції об’єднаних сил на сході України.

Під час проходження вступних випробувань абітурієнти проходять медичний огляд, психологічний відбір та складають іспит з фізичної підготовки. За результатами випробувань, а також середнього балу свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти та результатів зовнішнього незалежного оцінювання, буде ухвалене рішення про зарахування кандидатів на навчання у Національній академії сухопутних військ. Безперечно, існує система пільг для учасників бойових дій, сиріт та ще низки категорій. А ті, хто вступає з військ та ліцеїв і не проходив ЗНО, складають іспити з профілюючих дисциплін безпосередньо в Академії.

Які і в попередні роки, набір здійснюють за практично всіма військово-обліковими спеціальностями для Сухопутних військ ЗС України. Зокрема, в Академії готують майбутніх командирів механізованих й танкових підрозділів, офіцерів-артилеристів, військових інженерів, фахівців морально-психологічного забезпечення тощо. Також за близько десятьма спеціалізаціями здійснюється підготовка у Військовому коледжі сержантського складу, що функціонує при військовому виші. Варто зазначити, що з цього року, нарівні із юнаками фактично на всі спеціальності будуть набирати і дівчат.

Вже днями, після складання всіх вступних іспитів, найкращі вступники розпочнуть навчання в Академії. Спершу вони прийдуть курс первинної військово-професійної підготовки на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки вишу. А з першого вересня опановуватимуть військовий фах у пункті постійної дислокації та закріплюватимуть теорію практикою на полігоні.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: