28.05.2019, 11:51

У конфлікті між Ганущиним та Гірняком наразі нічия

Конфлікт між головою Львівської облради Олександром Ганущиним та його заступником Володимиром Гірняком, що перейшов у відкриту стадію тиждень тому, під час минулого пленарного засідання, сьогодні, 28 травня, набув продовження.

Як повідомляє кореспондент WN, депутат ЛОР від БПП О.Домчак запропонував внести другим пунктом до порядку денного звіту голови обласної ради Олександра Ганущина.

Натомість заступник голови ЛОР Володимир Гірняк попросив не розглядати звіт, бо це, на його переконання, «стане загрозою нормальномц функціонування ЛОР». Він нагадав, що керівництво ЛОР було обрано у 2015 році та що у 2017 році було змінено першого заступника голови ЛОР: замість представниці «Самопомочі» було обрано Андрія Білоуса.

«Ця т.зв.коаліція працювала практично дотепер, проте відбуваються безпрецедентні речі. Минулого разу, коли вперше було поставлене питання про звіт голови облради, я заявив: пане Ганущин, якщо ви хочете шукати інших політичних партнерів, скажіть про це. Якщо ви хочете формувати нову більшість із «Самопоміччю» чи іншими політичними силами – скажіть. Розпочалася та сама ситуація, яка була минулого року: обдзвонювання депутатів, хабарі, тиск…»

На переконання В.Гірняка, спершу «нехай чітко визначиться політична конфігурація та більшість у цих стінах. Я вважаю неприпустимим заслуховувати звіт до цього моменту».

Відтак заступник голови облради  попередив: «Після озвучених на минулого пленарному заяв я думав, що пан Ганущин передзвонить до мене. На жаль, ми зустрілися лише вчора. І я, як юрист, пояснив: навіть якщо сьогодні й відбудеться звіт голови обласної Ради, ніщо не завадить – через місяць чи два, поставити питання про ще один звіт голови та доцільність перебування на посаді чи то голови обласної ради чи його заступників і голів комісій».

Проте сесія таки більшістю голосів (44 голоси із 84 за списком), підтримала внесення звіту голови ЛОР О.Ганущина до порядку денного. За голосували у повному складі фракції БПП – 19 із 19, Самопоміч – 8 із 8, Укроп – 6 із 6, НРУ 5 із 5, а також підтримали по кілька депутатів від фракцій «Народний контроль» 2 (2) та по одному голосу від Громадянської позиції і радикалів О. Ляшка. Підтримали звіт й обидва позафракційні депутати.

Натомість фракція «Батьківщини» у повному складі (семеро із 7) та більшість (4 із 5) РП О.Ляшка не голосували, як і решта депутатів фракції ГП. Більшість 5 із 9 фракції «Свободи» не голосувала (ще троє утримались, один проти).  

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: