• Головна
  • Новини
  • У Львові вивезення сміття стало окремою комунальною послугою

09.10.2019, 22:50

У Львові вивезення сміття стало окремою комунальною послугою

Виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив рішення про визначення послуги з поводження з побутовими відходами окремою комунальною послугою у Львові.

Таке рішення члени виконкому ухвалили під час засідання сьогодні, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Своїм рішенням виконком встановив, одиницею виміру обсягу надання послуги з поводження з побутовими відходами є тонна. Тариф на послугу з поводження з побутовими відходами є сумою тарифів на послуги з вивезення, перероблення та захоронення побутових відходів. Нарахування плати за послугу з поводження з побутовими відходами здійснюється з врахуванням кількості зареєстрованих осіб у житлових приміщеннях згідно з фактичними даними, але не більше норми надання послуг з вивезення побутових відходів. Нарахування плати за послугу з поводження з побутовими відходами власникам житлових приміщень, у яких відсутні зареєстровані особи, здійснюється з розрахунку на 1 особу. Якщо у житловому приміщенні фактично проживає інша кількість осіб ніж зареєстровано, нарахування плати проводиться з врахуванням кількості фактично проживаючих осіб, що підтверджується відповідним актом.

У випадку укладення індивідуальних договорів у рахунок на оплату може бути додано плату за абонентське обслуговування. Якщо відбувається укладення колективних договорів у вартість комунальної послуги не включається плата за абонентське обслуговування.

У випадку несвоєчасного здійснення платежів за послугу з поводження з відходами виконавець має право нараховувати, а споживач зобов’язаний сплатити пеню у розмірі, встановленому у договорі, але не вище 0,01 відсотка суми боргу за кожен день прострочення. Загальний розмір сплаченої пені не може перевищувати 100 відсотків загальної суми боргу.

Існуючі договори про надання послуг з вивезення та утилізації побутових відходів продовжують діяти до моменту укладення споживачами договорів про надання послуг з поводження з відходами, але не довше, ніж 1 травня 2020 року. Споживачі, які не уклали договір про надання послуги з поводження з побутовими відходами, несуть відповідальність відповідно до чинного законодавства.

Співвласникам багатоквартирних будинків здійснювати укладення договорів про надання послуги з поводження з побутовими відходами з відповідним виконавцем послуг з врахуванням законодавства та відповідно до обраної у встановленому порядку моделі організації договірних відносин (індивідуальні чи колективні договори).

Виконавцям послуг з поводження з відходами потрібно здійснювати укладення договорів зі споживачами про надання послуг з поводження з побутовими відходами згідно з обраною співвласниками багатоквартирних будинків моделлю організації договірних відносин з врахуванням вимог нормативних документів щодо частоти забору побутових відходів, необхідної кількості контейнерної тари для забезпечення збору побутових відходів та роздільного збору вторинної сировини.

Під час розгляду цього питання міський голова Львова дав доручення перевірити кожен заклад громадського харчування на наявність угод з перевізниками про вивезення відходів.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: