12.09.2019, 17:33

У Львові відбудеться сесія Патріаршого Собору УГКЦ

26-29 серпня 2020 року у Львові відбудеться VІІ сесія Патріаршого (Всецерковного) Собору УГКЦ на тему «Еміграція, поселення і глобальна єдність УГКЦ», який скликає Блаженніший Святослав.

Як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, під час цьогорічного Синоду Єпископів УГКЦ у Римі секретар Патріаршого Собору о. д-р Роман Шафран розповів владикам про процес його підготовки.

«Було ухвалено персональний склад секретаріату і оргкомітету Собору, а також було затверджено статут, герб і девіз. Герб ми залишаємо такий, який мали попередні сесії, а девіз —«Церква завжди і всюди з тобою», — сказав о. д-р Роман Шафран.

За його словами, порядок денний передбачає виголошення доповідей, їхнє осмислення, молитви. На завершення учасники заслухають напрацювання Собору.

«Згодом владики повернуться до своїх єпархій, і в кожній з них на цю тему проведуть Єпархіальні собори, отримавши перед тим певні напрямні. Ми як члени секретаріату будемо їхати до них і брати участь у засіданнях, щоб бачити зсередини їхнє життя. Вони приймуть своє рішення щодо резолюцій і передадуть їх до секретаріату. А також на зборах обиратимуть делегатів на Патріарший Собор. Ця процедура прописана у статуті. Ба більше, на Собор будуть запрошені також делегати з тих країн, де поки що немає офіційних структур УГКЦ», — поділився о. Роман Шафран.

Церковне керівництво УГКЦ сподівається, що VІІ сесія Патріаршого стане інструментом, який допоможе сформулювати стратегію УГКЦ на наступне десятиріччя. До участі у Соборі запрошуються єпископи Української Греко-Католицької Церкви, представники духовенства та інститутів богопосвяченого життя, ректори духовних семінарій, миряни єпархій і екзархатів з України та з-за кордону — усіх, хто, відповідно до церковного права, має невідкладний обов’язок брати в ньому участь.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: