10.07.2019, 17:22

У Львові гвардійців щепили від правця та дифтерії

Гвардійцям 2 Галицької бригади Нацгвардії України у Львові проводять планові профілактичні щеплення від дифтерії та правця. Під категорію осіб, які отримують щеплення підпадають особи старші за 26 років. Окрім того, молоде поповнення отримує і щеплення від кору.

Аби провести планові щеплення до бригади приїжджають медичні працівники 2-ої міської поліклініки м. Львова, яка опікується мешканцями Франківського району міста. Медична бригада прибуває у складі лікаря-інфекціоніста та медичної сестри кабінету щеплень. Самі вакцини доставляють у спеціальній сумці-холодильнику з дотриманням усіх необхідних норм.

Про це повідомила прес-служба бригади.

Як розповідає медсестра Світлана Юфим, зараз люди не пропускають жодних календарних щеплень, свідомо до цього ставляться.

«Останні кілька років ми спостерігаємо спалахи кору, цього року у Львові був випадок, коли хлопчик захворів на правець, - розповідає пані Світлана, - тому люди почали відповідальніше ставитись до цього питання. Самі приходять, запитують, коли і що можна робити. Вакцина дуже якісна, вже кілька років використовуємо одних і тих виробників».

Як стверджує пані Світлана, військові, правоохоронці, медики та вчителі – це особлива групи ризику. Це люди, які мають постійний тісний контакт з іншими людьми, тому пропускати щеплень не потрібно.

Перед тим, як отримати вакцинацію, гвардійців ретельно оглядає лікар, визначає, чи можна робити щеплення.

«Щеплення можна зробити лише здоровій людині, - розповідає начальник медичної служби бригади підполковник м/с Галина Трофіменко, - саме тому тут присутній лікар із медичного закладу. Усім без винятку міряють температуру та тиск, роблять тілесний огляд та опитують. Лише після заключення лікаря «здоровий» допускають до щеплення. Окремо варто зазначити, що не усі розуміють, що це за хвороби і які можуть бути наслідки, тому ми проводимо систематичні роз’яснювальні роботи».

Правець - гостра інфекційна хвороба.  Характеризується ураженням нервової системи та проявляється періодичними генералізованими клонічними судомами на тлі постійного тонічного напруження скелетних м'язів. Правець може виникнути після будь-яких травм з пошкодженням шкіри та слизових оболонок, забруднених спорами збудника. У середньому в Україні за останні 5 років летальність від правця перевищує 60 %.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: