• Головна
  • Новини
  • Пожежа у монастирі на території ЛАЗу не випадкова, - активіст

22.08.2019, 18:32

Пожежа у монастирі на території ЛАЗу не випадкова, - активіст

Вночі, 20 серпня, пожежники гасили пожежу, яка виникла на території колишнього монастиря та костелу кармелітів босих на території ЛАЗу (вул.Персенківка, 10 - Стрийська, 45).

Про це на свої сторінці у Фейсбук пише активіст Богдан Рабешко

Як вдалось дізнатись, пожежа охопила три поверхи монастиря, згоріли перекриття між поверхами. Існує загроза обвалу даху, наголосив він.

Завдяки оперативним та професійним діям рятувальників, вдалось оперативно загасити пожежу та не допустити подальшого розповсюдження вогню. До ліквідації пожежі залучили 28 чоловік особового складу та 7 одиниць спецтехніки.

«Ця невипадкова пожежа співпала в часі з масовим збором підписів з закликом до міської влади почати радикальні дії щодо порятунку храму від подальшої руйнації.

Вимагаю від державних та правоохоронних органів влади негайно відкрити очі на те, що відбувається злочинна цілеспрямована руйнація історичної спадщини (Костелу Матері Божої Шкаплерної та монастиря кармелітів босих) і НЕГАЙНО виконати ст.21 Закону України "Про охорону культурної спадщини"!», - наголосив Богдан Рабешко.

Нагадаємо, у липні цього року активісти зареєстрували петицію, щоб зберегти колишній монастир кармелітів та костел Матері Божої Шкаплерної, який знаходиться на території Львівського автобусного заводу. Ініціював створення петиції очільник ГО  «Громадський рух «Європейське місто» Богдан Рабешко.

Комплекс спорудили у 30-тих роках ХХ століття. В радянські часи був  магазином і СТО. Знаходиться на території, що належала Львівському автобусному заводу. Після банкрутства підприємства монастир і костел залишені напризволяще.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: