• Головна
  • Новини
  • Порушників екологічного законодавства оштрафували на 7,5 млн грн

16.07.2019, 11:56

Порушників екологічного законодавства оштрафували на 7,5 млн грн

За I півріччя 2019 року Державна екологічна інспекція здійснила 346 планових перевірок, 127 позапланових та 141 рейд, кількість притягнутих порушників – 854.

Про це сьогодні, 16 липня, під час апаратної наради наради під головуванням голови Львівської ОДА Маркіяна Мальського, прозвітував начальник інспекції у Львівській області Микола Маланич, повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

«У  І півріччі 2019 року Інспекція нарахувала 25 млн 756 тис грн збитків, заподіяних державі внаслідок виявлених порушеньт за сферами контролю. До прикладу, ця цифра у І півріччі минулого року становила 13 млн 925 тис грн», - зазначив Микола Маланич.

Відтак, за підсумками  І півріччя до державного бюджету, шляхом відшкодування порушниками заподіяних збитків, надійшли кошти на суму 7 млн 573 тис грн.

Серед найбільш поширених порушень вимог природоохоронного законодавства, виявлених під час проведення перевірок:

- порушення правил ведення первинного обліку кількості вод, що забираються з водних об'єктів і скидаються до них;

- самовільний забір підземних прісних вод;

- викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря без дозволу спеціально уповноваженого органу виконавчої влади;

- порушення правил ведення первинного обліку та здійснення контролю за операціями поводження з відходами;

- порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання,  перевезення, зберігання, оброблення, утилізації,   знешкодження, видалення або захоронення.

Також, як розповів Микола Маланич, на підставі приписів Інспекції вперше налагодили всебічний моніторинг довкілля в зоні впливу ПАТ «Стебницьке  ГХП «Полімінерал» Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу, Національним університетом «Львівська політехніка» та Карпатським відділенням Інституту геофізики ім. С. І. Суботіна НАН України. На даний час є пункти припису, які виконані повністю, частина – в стадії виконання.

Окрім підсумків роботи Державної екологічної інспекції в межах апаратної наради розглянули низку актуальних  нагальних питань області. Зокрема, Маркіян Мальський розповів про роботу, яка ведеться у вугільній сфері, у питаннях ПАТ«Стебницьке  ГХП «Полімінерал» та ТЕЦ Нового Роздолу та Яворова, ситуації із будівництвом заводу гарячого цинкування поблизу Винник, питаннях контрабанди та черг на кордоні.  

«Я ще раз закликаю всіх, хто заробляє і планує далі заробляти на контрабанді, змінювати свою думку. Вам це більше вдаватися не буде і вас чекають неприємності. Тому перегляньте свої позиції», -  наголосив Маркіян Мальський.

Серед розглянутих питань, з якими звернулась громадськість до очільника Львівщини – діджиталізація області та ліквідація незаконних АЗС. Зазначимо, що питання незаконних АЗС стане центральним питанням наступної апаратної наради.  

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: