• Головна
  • Новини
  • Палац культури ЛОРТА, що належить Укроборонпрому, перетворився на руїну

10.10.2019, 14:07

Палац культури ЛОРТА, що належить Укроборонпрому, перетворився на руїну

Депутати Львівської міської ради просять сприяння у передачі Будинку культури «ЛОРТА» Державного підприємства «Львівський Державний завод «ЛОРТА» у комунальну власність територіальної громади Львова.

Відповідне прохання міститься у зверненні депутатів Уляни Пак та Тараса Ворка до Прем’єр-міністра України та Міністра оборони України, - про це повідомив інформаційний портал депутатів Львівської міської ради. 

Свою ініціативу вони пояснюють тим, що у місті й досі залишаються об’єкти державної власності, які роками не використовуються за призначенням. Ба більше,  занепадають та створюють не лише негативне естетичне враження, а й загрозу для мешканців.

Будинок культури «ЛОРТА» перебуває на балансі Державного підприємства «Львівський завод «ЛОРТА» Державного концерну «УКРОБОРОНПРОМ».  Вже більше як десять останніх років він не використовується та руйнується.

«Ще у 2008 році там було відімкнене опалення. Зараз у будівлі частково вибито вікна, відпадають оздоблення фасадів, стіни у написах, а територія всипана сміттям. Будинок культури «ЛОРТА» є чи не найбільшою за розмірами будівлею Залізничного району Львова. Тому, беручи до уваги значущість цієї території, ми просимо розглянути можливість передачі Будинку культури «ЛОРТА» з державної власності у комунальну власність територіальної громади міста Львова з метою подальшого використання виключно для культурно-мистецьких та творчих потреб місцевої громади», - зазначили депутати .

Нагадаємо, Львівська міська рада у 2010 році уже зверталась до Міністерства промислової політики з ініціативою прийняти будівлю Будинку культури «ЛОРТА» у власність територіальної громади Львова. Проте, відповідного рішення прийнято не було.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: