• Головна
  • Новини
  • На Львівщині внаслідок негоди знеструмлені 141 населений пункт

14.08.2019, 13:15

На Львівщині внаслідок негоди знеструмлені 141 населений пункт

Станом на 10 ранку 14 серпня на Львівщині внаслідок негоди були знеструмлені 100 населених пунктів повністю та 41 частково у Жовківському, Сокальському, Кам’янка-Бузькому, Яворівському, Городоцькому, Золочівському, Жидачівському, Перемишлянському, Самбірському, Старосамбірському, Дрогобицькому та Турківському районах.

Про це повідомила прес-служба ПрАТ «Львівобленерго».

Знеструмлення виникло внаслідок відключення 26 ліній електропередачі напругою 6-10 кВ повністю та 7 частково.

Окрім цього, енергетики усувають пошкодження у низьковольтних електромережах 0,4 кВ безпосередньо в населених пунктах різних районів області.

Аварійно-відновлювальні роботи здійснюють 96 працівників ПрАТ «Львівобленерго» у складі 35 бригад, задіяли 38 одиниць техніки.

У зв’язку з негодою енергетики нагадують  правила безпеки:  

• не наближайтесь до місця обриву проводу лінії електропередачі на відстань менше восьми метрів — це смертельно небезпечно;   

• організуйте охорону місця обриву проводу до приїзду оперативно-виїзної бригади ПрАТ «Львівобленерго»;

• якщо з тих чи інших причин людина опинилась ближче, ніж на 8 метрів до обірваного проводу, необхідно відходити на безпечну відстань «гусячим кроком» — зведіть ступні ніг разом, не відривайте їх одна від одної і від землі та пересувайтеся дрібними ковзаючими кроками;

• терміново зателефонуйте на номер 0-800-50-15-68 і повідомте про ситуацію. Телефон працює цілодобово, дзвінки безкоштовні.

Окрім цього, рятувальники радять у разі посилення вітру та грози щільно закрити всі вікна будинку, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні; на вулиці триматись подалі рекламних щитів, дерев, ліній електропередачі; не паркувати поруч з ними автотранспорт; у разі поривів сильного вітру сховатися в найближчому приміщенні або природному укритті.

При падінні дерев або гілок, травмуванні людей слід негайно інформувати екстрені служби за телефонами: 101, 112 або 103.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: