21.06.2019, 10:02

На Львівщині очікується підйом рівня води у річках

За повідомленням Львівського обласного центру з гідрометеорології України у зв’язку із проходженням та впливом атмосферних фронтів від циклонічної депресії над Норвезьким морем та Скандинавією на території Львівської області очікується ускладнення погодних умов:

Про це повідомили в ГУ ДСНС у Львівській області.

Вдень 21 червня грози, місцями значні дощі та сильні зливи, град, шквали 15 – 20 м/с.

22 – 23 червня значні дощі, місцями сильні. Грози, подекуди град та шквали 15 – 20 м/с.

Водночас, 21 - 23 червня на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львівська, Івано-Франківська обл.) очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,5 - 1,5 м над рiвнями 20 червня на 08 год. При зливових дощах на малих водотоках можливе рiзке швидкоплинне пiдвищення рiвнiв води, формування значного мiсцевого та схилового стоку, в горах iснує загроза утворення окремих селевих потокiв.

Ускладнення погодних умов відповідає ІI рівню небезпечності (помаранчевий). Помаранчевий: той же, що жовтий, тільки все перераховане – в більш сильній і тривалій формі. Зокрема, погодні умови можуть призвести до порушень роботи служб електропостачання, комунального господарства, будівельної галузі та до порушення руху автотранспорту на окремих ділянках доріг і вулиць. При помаранчевої позначці, бажано знаходитися в будинку, і не виходити без нагальної на то потреби.

Головне управління ДСНС України у Львівській області звертається до громадян дотримуватися елементарних правил безпеки та бути обачними, особливо під час перебування на вулиці.

За умов поганих погодних умов, намагайтеся не ходити попід розлогими деревами, а також тримайтеся подалі від рекламних щитів та ліній електропередач.
Просимо Вас відповідально ставитись до власного життя і життя своїх близьких, в разі виникнення небезпеки телефонувати до Служби порятунку “101”.

На фото - внаслідок сильного дощу 17 червня на Львівщині станом на 7 годину 21 червня залишаються підтопленими 15 присадибних ділянок у с. Криниця Миколаївського району. 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: