• Головна
  • Новини
  • На Львівщині незаконно присвоїли шматок землі у Карпатах

29.08.2019, 18:23

На Львівщині незаконно присвоїли шматок землі у Карпатах

На Львівщині викрито незаконне відчуження у приватну власність земельної ділянки у Карпатах. За оцінками експертів її ринкова вартість становить понад 340 000 гривень.

Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.

Працівники Управління захисту економіки Львівщини, слідчі Турківського відділення поліції за процесуального керівництва Самбірської місцевої прокуратури встановили, що колишній голова однієї із сільрад Турківщини затвердив документацію із землеустрою щодо передачі у власність для ведення сільського господарства земельної ділянки площею у 0,2449 га в Карпатському регіоні.

Встановлено, що насправді ця ділянка знаходиться за межами населеного пункту та, згідно із вимогами земельного законодавства,  могла надаватись у власність лише відповідним органом виконавчої влади, а не місцевого самоврядування. Тож в порушення вимог Земельного Кодексу України вона була безпідставно вилучена з державної власності та надана у приватне користування. За оцінками експертів ринкова вартість ділянки становить 340,9 тис. гривень

Колишньому голові сільради повідомлено про підозру у скоєнні правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

За скоєння цього злочину передбачене покарання у вигляді  позбавленням волі на строк від двох до п'яти  років  з  позбавленням  права  обіймати  певні посади чи займатися певною  діяльністю на строк до трьох  років  та  зі  штрафом  від  двохсот  п'ятдесяти   до  семисот  п'ятдесяти  неоподатковуваних  мінімумів  доходів громадян або без такого.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: