• Головна
  • Новини
  • Монастир на території ЛАЗу врятує від руїни Римо-католицька церква

18.09.2019, 14:46

Монастир на території ЛАЗу врятує від руїни Римо-католицька церква

Міський голова Львова Андрій Садовий скерував листа арбітражному керуючому ТзОВ «Львівський автобусний завод» Андрію Надлонку з проханням передати в оренду костел та приміщення монастирського комплексу ордену кармелітів босих, аби спільно з Церквою мати змогу вжити заходів зі збереження від руйнування та подальшої їх реставрації.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради. 

Йдеться про пам’ятку архітектури місцевого значення, що стоїть на території заводу, перебуває у його власності та потребує здійснення невідкладних протиаварійних робіт.

Окрім того, на ім'я міського голови надійшло звернення від архієпископа Мечислава Мокшицького, з ініціативою та готовністю Римо-католицької церкви вжити термінових заходів щодо проведення в монастирському комплексі всіх необхідних протиаварійних та реставраційних робіт.

До слова, раніше монастир виконував роль актової зали.

Нагадаємо, уночі, 20 серпня, пожежники гасили пожежу, яка сталася на території колишнього монастиря та костелу кармелітів босих на території ЛАЗу (вул.Персенківка, 10 - Стрийська, 45).

Також нагадаємо, у липні цього року активісти зареєстрували петицію, щоб зберегти колишній монастир кармелітів та костел Матері Божої Шкаплерної, який є на території Львівського автобусного заводу. Ініціював створення петиції очільник ГО  «Громадський рух «Європейське місто» Богдан Рабешко.

Комплекс спорудили у 30-их роках ХХ століття. В радянські часи був  магазином і СТО. Знаходиться на території, що належала Львівському автобусному заводу. Після банкрутства підприємства монастир і костел залишені напризволяще.

Фото - Дослідники Львова

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: