26.07.2019, 20:41

Мальський хоче навести порядок на Львівській митниці

Сьогодні, 26 липня, відбулась робоча зустріч голови Львівської ОДА Маркіяна Мальського, голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина з представниками Державної фіскальної служби України та польських компаній щодо початку реалізації проектів будівництва (реконструкції) пунктів пропуску Львівської митниці ДФС.

Проце повідомили в пресслужбі Львівської ОДА.

“Ми усвідомлюємо важливість того, що Україна як країна, яку ми хочемо бачити розвиненою, повинна мати належної якості пункти пропуску на кордонах. Львівська область має найдовший кордон з Європейським Союзом, на нас дивляться як на флагман транскордонних процесів, тому ми повинні робити усе для того, щоб навести порядок на пунктах пропуску. Важливо, що є підписання контрактів підряду в межах договору між Урядом України та Урядом Республіки Польща і ми спільно повинні реалізувати проекти державного значення”, - зазначив очільник Львівщини Маркіян Мальський.

Також голова Львівської ОДА наголосив, що першочерговим пріоритетом роботи Львівської ОДА  є нормалізація черг на кордонах.

“Мною ініційована робоча група щодо створення електронних реєстрацій громадян на кордонах, незважаючи на те, що багатьом ця ідея не подобається - вона буде реалізованою”, - додав Маркіян Мальський.  

Зазначимо, в межах Договору між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги для фінансування проектів з розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури та облаштування пунктів пропуску українсько-польського кордону передбачено кредит у сумі, яка не перевищує 100 млн євро.

Відтак, Державній фіскальній службі України передбачено 25 млн євро на розбудову та облаштування пунктів пропуску Львівської митниці ДФС. У 2018 році ДФС на основі проведених тендерних процедур уклала договори підряду на виконання проектних та будівельних робіт з польськими фірмами. Зокрема це:

-  повна реконструкція пункту пропуску "Шегині" з фірмою UNIBEP S.А., вартість робіт якої становить 15,553 млн євро;

- будівництво ділянки для легкового автотранспорту і автобусів та відновлення інфраструктури в пункті пропуску "Краківець" з фірмою IDS-bud, вартість робіт – 6,9 млн євро;

-  будівництво пішохідного переходу в пункті пропуску "Рава-Руська" з фірмою Т-4В,  вартість робіт – 1,376 млн євро.

“Дуже дякуємо за запрошення, ця нарада є важливою передусім для того, аби ми всі познайомились перед початком реалізації проекту. Наша фірма  - одна з найбільших будівельних компаній Польщі. Маємо великий досвід у різних напрямах будівництва - від дорожнього до промислового. Ми мусимо максимально використати потенціал та можливості локальних фірм. Маємо тут партнерів, а це дозволить полегшити умови та врахувати місцеві особливості. Для нас цей проект дуже важливий, тому можете очікувати від нас велике зацікавлення його успішно реалізувати”, - наголосив представник польської компанії "UNIBEP S.A.".

Зазначимо, договори підряду набирають чинності сьогодні, 26 липня,  і є фактичним початком реалізації проектів, які мають завершити впродовж 30 місяців,  до лютого 2022 року.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: