• Головна
  • Новини
  • Мальський готовий попрощатися із Віконським, але по закону

23.09.2019, 21:40

Мальський готовий попрощатися із Віконським, але по закону

Голова Львівської ОДА Маркіян Мальський відреагував на спробу 21 вересня, розігнати громадян, які блокують вагони з російським вугіллям у Соснівці.

Зокрема, очільник Львівської ОДА повідомив на своїй сторінці у ФБ, що сьогодні, 23 вересня,  у Львівській ОДА відбулась ініційована ним зустріч за участю громадськості, поліції, прокуратури, митниці, шахтарів, профспілок та інших організацій.

"Попри напругу та гостроту ситуації, нам вдалось цивілізовано визначити основне коло проблем Та шляхи їх вирішення. Повторюю, що ми завжди відкриті до спілкування та прийняття конструктивних рішень.

Ситуацію у Соснівці я особисто постійно моніторю. Завтра обговорюємо це питання під час щотижневої апаратної наради, а також його буде заслухано на сесії Львівської обласної ради. Нагадую, ще раніше і ЛОДА і ЛОР звернулись до Верховної ради України та Кабінету міністрів України щодо вирішення питання щодо імпорту вугілля з Росії.

Закон є один для всіх. Я не підтримую застосування сили, відтак усім діям буде дана належна оцінка. Всі хто винен і був причетний до порушення закону - понесуть відповідальність. Тому закликаю усіх, хто має відео- та фотоматеріли події надавати їх правоохоронним органам.",- йдеться у дописі.

Мальський також наголосив, що для вирішення питання потрібно спільно усім сторонам діяти виключно у законні способи.

Нагадаємо, що 21 вересня у поліції Львівщини заявили, що від керівництва одного з вугільних підприємств району надійшла заява  про те, що у с.Сілець на залізничній колії станції "Соснівка" невідомі здійснюють блокування вагонів, завантажених вугіллям, чим завдають суттєвої фінансової шкоди підприємству.  

Відтак, спепризначенці спобували силою деблокувати вагони. Зокрема,  Штабі блокади торгівлі з окупантами заявили, що поліція силою розігнала учасників блокади вагонів із вугіллям. У свою чергу правоохоронці заявили, що були "змушені застосувати заходи поліцейського примусу", оскільки учасники акції чинили фізичний спротив. 

Під час заходів з розблокування руху на залізниці було затримано 28 осіб, затриманих доставили до відділку поліції, встановили їхні особисті дані.

Як повідомили в поліції, учасники акції завдали тілесних ушкоджень 8 правоохоронцям.

Згодом усіх затриманих відпустили.

Також додамо, що учасники блокади, а також депутати міської ради Червонограда зажадали, щоб начальник Головного управління Нацполіції у Львівській області Василь Віконський написав заяву на звільнення. Василь Віконський відмовився. 

Зокрема, сайт syla.news повідомив: "Ативісти запропонували начальникові Головного управління Національної поліції у Львівській області Василеві Віконському негайно написати заяву на звільнення. Задля цього вони сьогодні (23 вересня) після наради у Львівській обласній адміністрації щодо ситуації, що склалася у Соснівці, принесли йому аркуш паперу для цього. Однак Віконський відмовився іти у відставку.

Навпаки, він вважає, що діяв правильно і в межах закону. – Через деякий час, коли ви з’ясуєте всі деталі, прийдете і скажете «дякую» за те, що я вас зберіг. Я тоді вас всіх оберігав. Якби я вас не оберігав, вас би знесли цілком. А я цього не дозволив зробити, бо хотів вас оберегти, – сказав він активістам. Щодо факту, що один з працівників поліції під час сутички 21 вересня оголив зброю та скерував її у бік беззбройних пікетувальників, то, за словами Василя Віконського, він про це знає і з’ясує, чому і як це сталося".

 

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: