11.10.2019, 14:45

До головного управління поліції принесли труну

Сьогодні, 11 жовтня, у Львові відбувся «похорон» довіри до правоохоронців. До Головного управління поліції прийшло кілька десятків активістів і принесли труну.

Про це повідомив кореспондент “Варта1”.

Символічний похорон, за ствердженням активістів, має означати прощання громади Львівщини з довірою та репутацією правоохоронних органів, які очільник поліції Василь Віконський своїми діями «вбив».

Люди принесли труну до дверей управління, а згодом, і до прокуратури.

Театралізована акція протесту з траурними заходами розпочалася під стінами ГУ Нацполіції у Львівській області, після чого процесія рушила до Прокуратури Львівщини, через ЛМР та ЛОДА, а на завершення учасники акції передали «повітряне звернення» до Президента України.

Як повідомив сайт Zaxid.net, "протягом свого маршруту учасники акції протесту розкидували навколо потужні петарди. Поліцейські, які супроводжували усю ходу, повідомили журналістів, що організатори мають право використовувати гучну піротехніку, бо про це вони вказували у своїй заявці. Усю акцію протесту супроводжувала жива музика. На початку похоронної ходи траурні композиції грав дитячий духовий оркестр.

На запитання журналіста, чому вони не в школі, діти відповіли, що їх відпросила вчителька. Керівник оркестру, який не захотів називати своє ім’я, розповів, що їхній дитячий оркестр «попросили взяти участь в доброчинній акції і зіграти на похороні». Хто саме і за скільки попросив дітей зіграти на похороні чоловік пояснити не захотів.

Як стало відомо журналістам, щоб зіграти на імпровізованому похороні, діти приїхали із села Пикуловичі, що в Пустомитівському районі. В тамтешньому управлінні освіти підтвердили, що у селі є дитячий духовий оркестр, яким керує Богдан Мацевко. Д

иректорка середньої школи у Пикуловичах, Ольга Штойко телефоном розповіла, що напередодні музичний керівник Богдан Мацевко відпросив десятьох школярів з уроків на виступ у Львові.

За словами директорки школи, вона не знала, що діти гратимуть похоронні марші під час акції протесту. Жінка повідомила, що без вагань відпустила дітей, бо думала, що вони виступатимуть на концерті до Дня захисника України. «Раніше вони в нас ніколи не грали похоронних маршів», – розповіла Ольга Штойко".

Нагадаємо, як писала агенція WN, 21 вересня у поліції Львівщини заявили, що від керівництва одного з вугільних підприємств району надійшла заява  про те, що у с.Сілець на залізничній колії станції "Соснівка" невідомі здійснюють блокування вагонів, завантажених вугіллям, чим завдають суттєвої фінансової шкоди підприємству.  

Відтак, спепризначенці спобували силою деблокувати вагони. Зокрема,  Штабі блокади торгівлі з окупантами заявили, що поліція силою розігнала учасників блокади вагонів із вугіллям. У свою чергу правоохоронці заявили, що були "змушені застосувати заходи поліцейського примусу", оскільки учасники акції чинили фізичний спротив. 

Під час заходів з розблокування руху на залізниці було затримано 28 осіб, затриманих доставили до відділку поліції, встановили їхні особисті дані.

Як повідомили в поліції, учасники акції завдали тілесних ушкоджень 8 правоохоронцям.

Згодом усіх затриманих відпустили.

Також додамо, що учасники блокади, а також депутати міської ради Червонограда, шахтарі зажадали, щоб начальник Головного управління Нацполіції у Львівській області Василь Віконський написав заяву на звільнення. Василь Віконський відмовився.

Вимогу про відставку Віконського підтримав голова Львівської ОДА Маркіян Мальський, Львівська обласна рада, Громадська рада при Львівській ОДА.

1 жовтня біля будівлі ГУ національної поліції у Львівській області відбулась акція протесту. Активісти вимагали, щоб начальник обласної поліції Василь Віконський подав у відставку. 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: