• Головна
  • Новини
  • До Ради проходять п'ять партій - Національний екзитпол станом на 20.00

21.07.2019, 22:13

До Ради проходять п'ять партій - Національний екзитпол станом на 20.00

За результатами Національного екзитполу на позачергових виборах до Ради станом на 20 годину, до Верховної Ради проходять п'ять політичних партій: "Слуга народу" (44,2% голосів), "Опозиційна платформа – За життя" (11,4%), "Європейська солідарність" (8,8%), "Батьківщина" (7,4%) та "Голос" (6,5%).

Про це пише Укрінформ.

Такі дані Національного екзитполу, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва", КМІС та "Центром Разумкова", оприлюднено на пресконференції в Укрінформі у неділю, 21 липня.

Найближче до подолання 5-відсоткового прохідного бар'єру станом на 20 годину перебуває партія "Сила і честь", яка набрала 4,3% голосів.

Генеральна сукупність екзитполу – виборці, які проголосували на виборчих дільницях на території України, крім спеціальних дільниць (лікарні, тюрми, військові частини, закордонні дільниці) та за винятком окупованих територій.

Обсяг вибірки – 11 629 респондентів на 300 виборчих дільницях.

Кількість опитаних на кожній дільниці – приблизно 39 респонденти в середньому.

Національний екзитпол під час парламентських виборів-2019 здійснюється за фінансової підтримки міжнародних донорів: Програми сприяння громадській активності "Долучайся!", що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні, Представництва Європейського Союзу в Україні, Міжнародного фонду "Відродження", Посольства Канади в Україні.

Як повідомляло агентство, в Україні в неділю, 21 липня, закінчилося голосування на дочасних парламентських виборах.

За результатами Національного екзит-полу на позачергових парламентських виборах станом на 18 годину, до Верховної Ради проходять п'ять політичних партій: "Слуга народу" (42,9% голосів), "Опозиційна платформа – За життя" (12,2%), "Європейська солідарність" (8,9%), "Батьківщина" (8,2%) та "Голос" (5,9%).

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: