23.04.2019, 21:01

Батьків юної "псевдомінерки" чекатиме покарання

Сьогодні, 23 квітня, близько 15:00 на оперативну лінію 102 зателефонувала невідома особа, яка повідомила про замінування школи на вулиці Коперника у Львові.

Поліцейські встановили, що повідомлення про  замінування у поліцію надала 14-річна учениця цієї школи, яка навчається у восьмому класі. Дівчинка зателефонувала у поліцію з чужого мобільного телефону, повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

На даний час правоохоронці опитують школярку в присутності її батьків. 

Вирішується питання правової кваліфікації даної події та притягнення батьків неповнолітньої до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, що згідно з чинним законодавством України (стаття 259 ККУ), за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років. Якщо такі дії призвели до тяжких наслідків або скоєні вдруге – порушникам загрожує від 4 до 8 років ув’язнення.

За необдумані «жарти» дітей адміністративну відповідальність нестимуть їх батьки. Відповідно до ст. 183 «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб» та ст. 184 «Невиконання батьками або особами, що їх заміняють, обов’язків щодо виховання дітей» КУпАП дорослим доведеться сплатити різного розміру штраф.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: