• Головна
  • Новини
  • Антикорупційний суд зобов'язав НАБУ розслідувати можливі зловживання мера Тернополя Надала

11.03.2021, 13:07

Антикорупційний суд зобов'язав НАБУ розслідувати можливі зловживання мера Тернополя Надала

Вищий антикорупційний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро розслідувати можливі зловживання мера Тернополя Сергія Надала .

Про це йдеться в матеріалах суду, передають Українські Новини.

2 лютого позивач звернувся в НАБУ із заявою про вчинення міським головою Тернопільської міської ради кримінальних правопорушень, передбачених ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), 211 (видання нормативно-правових актів, що зменшують надходження бюджету або збільшує витрати бюджету всупереч закону), 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

Але бюро не внесло відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Так, позивач просив суд зобов'язати НАБУ внести відомості в ЕРДР і почати досудове розслідування.

Позивач заявив, що Надал після проведення аукціону по праву на оренду об'єкта комунальної власності для розміщення приватного навчально-виховного закладу і надання нерухомого майна в оренду ТОВ "ПАКО ЛТД" змінив цільове призначення нерухомого майна на "для розміщення центру реабілітації", чим викликав багатомільйонні збитки територіальної громади Тернополя.

Він вважає, що якби цільове призначення на початку аукціону було інше, бажаючих взяти в оренду було б набагато більше, і відповідно значно зросла б ціна оренди.

При цьому, за його слова, за результатами торгів вартість початкової запропонованої ціни оренди майже не зросла (з 27 272,50 гривень до 30 000 гривень).

Так, суд зобов'язав уповноважена посадова особа НАБУ внести в ЕРДР відомості про кримінальне правопорушення за заявою позивача "про підозру у вчиненні злочину".

Як повідомляли Українськi Новини, в 2019 році НАБУ відмовилося відкрити кримінальне провадження щодо Надала і чиновників місцевої поліції за фактом можливого скоєння ряду злочинів.

Спочатку в Тернополі заявили, що не мають наміру посилювати карантинні обмеження з 8 січня, але Надал повідомив, що не виключає посилення карантинних обмежень в місті в разі зростання кількості хворих коронавирусной інфекцією .

Поліція почала масово штрафувати підприємців за невиконання вимог посиленого карантину , незважаючи на рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій не посилювати карантинні заходи з 8 січня.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: