• Головна
  • Новини
  • Зустріч Байдена з Путiним: невтішні висновки для України

17.06.2021, 19:06

Зустріч Байдена з Путiним: невтішні висновки для України

Підсумки зустрічі Байдена і Путіна виявилися вкрай невтішними для України. Російський диктатор і розпалювач війни говорив про безальтернативність виконання Мінських угод, і американський лідер фактично погодився з цим. Це означає, що війна на Донбасі може тягнутися ще досить довго, принаймні, до тих пір, поки українське суспільство не дозволить почати виконання української частини пріснопам'ятного документа...

Важливо зрозуміти, чому Байден пішов на поводу у Путіна. Адже він не міг не знати, що Мінські угоди неможливо виконати без здачі агресору українських інтересів. У всякому разі, до тих пір, поки не буде розроблена нова взаємоприйнятна "формула" їх реалізації. Судячи з усього, не тільки Європа, але і США почали втомлюватися від України. Точніше, не від самої України, а від її недолугої правлячої "еліти".

Протягом декількох останніх років Українi прямо і недвозначно говорили, що країна повинна домогтися реальних результатів в боротьбі з корупцією. Однак далі створення видимості цієї боротьби справа в Україні так і не пішла. Захід дозволив змінити президента в надії... Але надія не виправдалася. В. Зеленський виявився схильним до непотизму, а непотизм - та ж корупція, тільки в більш завуальованій формі. Всім вже зрозуміло, що при Зеленському ні олігархат не буде знищений, ні "суди" не стануть судами, ні справжня демократія не утвердиться. В осяжному  майбутньому країна явно не перетвориться в таку, яку одностайно (!) погодяться прийняти в ЄС і НАТО члени цих спілок. Не випадково, наприклад, днями, коли Зеленський по-хлоп'ячому зажадав "так" або "ні" щодо НАТО, йому чітко відповіли, що спочатку треба подолати корупцію.

І заради чого тоді Байдену потрібно було б на тій зустрічі входити в конфронтацію з Путіним з приводу України? Щоб Україна годувала всіх обіцянками боротися з корупцією, а західна допомога потихеньку зникала в кишенях українських старих і нових олігархів?

Можна пристрасно бажати миру і успіху Україні. Можна ненавидіти Путіна. Але треба бути реалістом. У світі є чимало серйозних проблем, крім українсько-російської війни. У країн Заходу є і свої інтереси у царині нацбезпеки і економіки. Щоб Україна вписалася в ці інтереси, вона повинна демонструвати здатність швидко звільнятися від того, чого західний світ не сприймає, і здобувати те, чим він дорожить. Такі побіжні висновки зустрічі Путіна і Байдена.

Олександр Косвiнцев

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: