• Головна
  • Новини
  • Зовнішня розвідка розсекретила матеріали щодо вбивства Петлюри

11.05.2019, 18:19

Зовнішня розвідка розсекретила матеріали щодо вбивства Петлюри

Галузевий державний архів Служби зовнішньої розвідки України розсекретив ексклюзивні матеріали про діяльність УНР, повідомив офіціний сайт Служби.

Як йдеться в повідомленні, з нагоди відзначення 100-річчя заснування Української Народної Республіки Галузевий державний архів Служби зовнішньої розвідки України підготував архівні документальні матеріали про діяльність УНР у 20-30 роках ХХ ст. – час, коли відбувалося її становлення і тривала боротьба за суверенітет України.

Документи іноземного та контррозвідувального відділів державного політичного управління УРСР 1919–1936 рр. взято з архівних справ, що перебувають на зберіганні в Галузевому державному архіві СЗРУ і дотепер були малодоступні для широкого загалу.

Ексклюзивні матеріали містять майже 350 документів, що відкривають нові сторінки української національно-визвольної боротьби: оригінали та копії документів УНР, дипломатичні папери, накази, резолюції, відозви, статути, листи, фотографії та багато іншого.

У матеріалах можна знайти документи з нормативно-правової діяльності УНР, дипломатичних зусиль Уряду УНР на міжнародній арені та матеріали про тогочасних лідерів українських державних утворень. Також вони  висвітлюють діяльність еміграційного Уряду УНР, листування керівництва Республіки та заходи з відновлення козацтва в Україні, стан і діяльність Військової організації та утворених військових формувань, фінансові документи. Особливо цікавими є матеріали, що стосуються убивства Симона Петлюри.

У справі відродження історичної правди Служба зовнішньої розвідки України й надалі оприлюднюватиме досі невідомі документи, що стосуються багатогранної боротьби українського народу за незалежність, запевнили у відомстві.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: