• Головна
  • Новини
  • Захід України попереджають про загрозу нових підтоплень та зсувів

07.07.2020, 10:22

Захід України попереджають про загрозу нових підтоплень та зсувів

У річках України 7-9 липня у зв’язку з дощами очікується підняття рівнів води.

Зберiгається загроза затоплення окремих прирiчкових господарчих об'єтiв, будiвель, пiдтоплення понижених мiсць, у горах - утворення локальних селевих потоків та зсувів, повідомляє ДСНС України.

“За даними Укргідрометцентру, 7-8 липня, у зв’язку з очiкуваними опадами, на рiчках Карпатського регіону відбуватимуться підйоми рівнів води (над поточним рівнями): на річках басейнів Прута та Сірету на 0,2 - 0,7 м; на рiчках Закарпатської областi на 0,3 - 1,0 м, на малих водотоках швидкоплинне пiдвищення рiвнiв води на 0,5 - 1,0 м; на рiчках басейну Днiстра (Iвано-Франкiвська обл.) на 0,2 - 1 м; на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська обл.) на 0,5 - 1,5 м, мiсцями до 2 м, мiсцями вихiд води на заплаву”, - йдеться у повідомленні.

На фонi пiдвищеної водностi на р. Стрв'яж бiля с. Луки (Самбiрський р-н Львiвська обл.) зберiгається загроза досягнення вiдмiток початкового затоплення окремих прирiчкових госпоб'єтiв, будiвель.

У мiсцях проходження сильних злив буде вiдбуватися формування значного мiсцевого схилового стоку з пiдтопленням понижених мiсць, особливо в населених пунктах; в горах ймовірність утворення локальних селевих потоків та зсувів перезволоженого грунту.

По мiрi розвитку синоптичної ситуацiї, будуть уточнюватись гiдрологiчнi прогнози.

7-9 липня, при прогнозованому підвищенні рiвнiв води з добовою iнтенсивнiстю 1 - 5 см, на р. Прип'ять в створi поста Рiчиця відбуватиметься подальше затоплення, а на р. Вижiвка в створi поста Стара Вижiвка можливе досягнення вiдмiток затоплення присадибних дiлянок прирiчкових населених пунктiв Ратнiвського i Старовижiвського районів у Волинській області.

Нагадаємо, інтенсивні опади протягом 21-24 червня призвели до ускладнення паводкової обстановки у Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Закарпатській та Тернопільській областях. Всього на території областей загинули 3 особи та одна людина зникла безвісти (Івано-Франківська область).

  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: