• Головна
  • Новини
  • Заступника начальника Тернопільської податкової та його сина затримали на хабарі - 40 тис. дол

24.09.2020, 22:05

Заступника начальника Тернопільської податкової та його сина затримали на хабарі - 40 тис. дол

Сьогодні, 24 вересня, близько 16 години у Тернополі три групи СБУ, ДБР та "Альфи" затримали на вимаганні та отриманні хабара у розмірі 40 тисяч доларів - більше як 1 мільйон гривень податківця, його сина та їх спільників.

Про це пише сайт ternopoliany.te.ua.

Затримали - Євгена Воробця - заступника начальника Тернопільської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Тернопільській області та його сина Василя Воробця з другом Андрієм, а також декілька осіб з кримінального світу у Тернополі. 

Тернополянам стало відомо, що затримання відбувалося у трьох різних частинах міста - на майданчику біля автозаправки біля заводу "Ватра" та у приватному секторі Тернополя. 

Одна із груп затримала податківця Євгена Воробця на робочому місці, друга група - його сина - Василя Воробця зі спільником на автозаправці і третя - бандитів, яких найняв податківець для вимагання та одержання хабара у розмірі 40 тисяч доларів - більше мільйона гривень - за містом. 

До слова, затриманий податківець - Воробець Євген Васильович - обіймає посаду заступника начальника Тернопільської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Тернопільській області, радник податкової та митної справи І рангу. 

Податківець вимагав та отримав хабар у розмірі 40 тисяч доларів від місцевого жителя за те, щоб той безперешкодно займався своєю підприємницькою діяльністю. 

За нашими даними, спершу податківець просив по доброму, а згодом найняв бандитів та став залякувати чоловіка та погрожувати йому та його родині фізичною розправою. 

До вимагань долучився також і син податківця - Василь Воробець, хлопець зі спільником Андрієм також неодноразово зустрічалися з потерпілим та спершу просили заплатити по-доброму, а згодом попередили, що якщо грошей не буде, то щось може статися з ним, або ж його родиною. 

Сьогодні, при передачі 40 тисяч доларів хабаря, спецпризначенці затримали податківця - Євгена Воробця, його сина - Василя Воробця, спільника Андрія та декілька бандитів, яких податківець найняв, щоб "вибити" гроші. 

Додамо, що згідно декларації за 2019 рік, Євген Воробець досить небідний чиновник - має дві квартири у Тернополі, два житлових будинки у селі Боричівка, Теребовлянського району та Байківці, Тернопільського району, два гаражі у Тернополі, 11 земельних ділянок у різних районах області, дружина - Галина Воробець має перукарню у Тернополі, також податківець задекларував тваринницькі приміщення у селі Клебанівка, Підволочиського району та селі Колодне, Збаразького району, та інші нежитлові приміщення.

Є у власності родини Євгена Воробця і дві автівки - Тойота Сamry 2004 року випуску та Toyota Land Сruiser 2011 року випуску. 

І все це добро на зарплату у розмірі 125 951 гривень в рік, а бо ж 10 тисяч 495 гривень в місяць. 

Готівкою родина Воробців має вдома 580 тисяч гривень. 

Ми будемо тримати в курсі наших читачів щодо перебігу та розслідування даної резонансної справи, адже бандити, навіть якщо вони податківці мають сидіти у тюрмах. 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: