• Головна
  • Новини
  • Єврокомісія оцінила, як Україна втілює угоду про асоціацію

13.12.2019, 20:15

Єврокомісія оцінила, як Україна втілює угоду про асоціацію

У Євросоюзі визначили пріоритетні сфери, в яких Україна досягла прогресу в імплементації реформ за Угодою про асоціацію.

Про це йдеться в оприлюдненій 13 грудня доповіді Єврокомісії щодо імплементацію Україною Угоди про асоціацію з ЄС у 2019 році, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Щодо сфері боротьби з корупцією, 5 вересня розпочав роботу Вищий антикорупційний суд. Його діяльність є особливо важливою, адже жодний високопоставлений посадовець ще не був притягнутий до відповідальності за корупцію", - зазначається у доповіді.

Водночас в ЄС констатують, що в Україні була декриміналізована відповідальність за незаконне збагачення, але було перезапущено НАБУ.

При цьому у доповіді окремо згадується, що до відповідальності також не притягнуті причетні до оборудки із ПриватБанком та не компенсовані втрачені активі.

Відносно енергетичної галузі у доповіді констатується, що до кінця 2019 року має бути завершений процес анбандлінгу "Нафтогазу".

"Натомість, імплементація реформ у секторі електроенергії залишається під загрозою в умовах нинішньої олігополістичної структури ринку", - відзначили в ЄС.

Як наголошується, торгівля між Україною і ЄС продовжує зростати, і європейська сторона зберігає позицію головного експортера для України.

"Однак, доповідь підкреслює необхідність покращення бізнес клімату та залучення інвестицій, в особливості, через зміцнення верховенства права, боротьбу з корупцією, що забезпечить підвищення стандартів життя", - заявили у Єврокомісії.

Відносно економічної сфери та секторальних реформ у доповіді позитивно оцінюються досягнення у частині ухвалення державного бюджету, у сфері митниці, дерегуляції ринку, державних закупівель. Менший прогрес відзначається у сфері охорони здоров'я.

Обмеженими також залишаються реформи з питання прав інтелектуальної власності.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: