• Головна
  • Новини
  • Яресько з Яценюком цинічно зрадили інтереси України: ВВП-облігації вже зросли до 104%

12.02.2020, 10:22

Яресько з Яценюком цинічно зрадили інтереси України: ВВП-облігації вже зросли до 104%

Яресько з Яценюком цинічно зрадили інтереси України: ВВП-облігації вже зросли до 104%. Хто за це відповість?

Про це на своїй сторінці у ФБ пише директор у Інститут розвитку економіки України Олександр Гончаров: 

"Скільки ще разів потрібно закликати Оксану Маркарову ( міністерку фінансів) почати переговорний процес з тими, хто тримає українські ВВП-варранти (або ВВП-облігації) щодо викупу цих цінних паперів?!  

Радив Мінфіну зробити це набагато раніше, коли вони коштували 46% від номінала. У відповідь  мовчання і бездіяльність. І ось 17 січня 2020 р. ці цінні папери подолали позначку в 100% від номінала і сягнули  близько 100,3% від номінала. Але 11 лютого новий рекорд - ВВП-облігації імені Яресько виросли до 104%!

Впевнений, що це далеко не межа на фоні європейських нульових і навіть мінусових ставок в окремих країнах. Адже за такого наполегливого бажання української влади відкрити ринок землі і коли девіз  профана-прем’єра: «Я нічого не розумію, простіше все продати і роздати  іноземцям в управління» - ми цілком можемо побачити рівень і 130%.

Якщо комусь в Кабміні А. Гончарука памороки забило, то нагадаю, що екс-міністр фінансів Н. Яресько в 2015 році реструктуризувала зовнішній борг України так: нам «списали» лише 20% зовнішнього боргу (в розмірі 15 млрд  дол. США), однак на цю суму зобов'язали випустити ВВП-варранти, а на суму боргу, що залишився, нам дали відстрочку лише на 3 роки для виплати відсотків і тіла кредиту. І тепер за обсягу боргу по ВВП-облігаціям в 3,2 млрд дол. США, якщо їх не викупити, нам доведеться виплатити не менше як 10 млрд дол. США.

Ще більш цинічна зрада національних інтересів України полягає в тому, що ми з вами будемо платити до 2027 року із розрахунку, що коли зростання реального (без урахування інфляції) ВВП України буде від 3% до 4%, то наші виплати становитимуть 15% від зростання ВВП, якщо це зростання буде вище як 4% - нам доведеться платити 40% (!) від такого приросту.

Ну, скажіть, хіба нам тепер вигідне зростання ВВП України вище як 4%? Хоча потенціал нашої економіки такий, що при грамотному управлінні вже в цьому 2020 р. можемо показати більше як 6%. Однак майже все це економічне зростання в результаті нам доведеться віддати іноземним стерв'ятникам - власникам українських ВВП-варрантів".

Прикро і гірко? Так! Ясно як Божий день - Яресько з Яценюком вчинили зраду, їм легко вдалося провалити переговори, накрастися і ще мільйонні відступні отримати. Що ж, це Україна, друзі...".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: